Alku Ilmoitustaulu Info Hevoset Hevosten hoitaminen Yksityistalli Toimisto Puskalennätin Yhteys

Riku

Virallinen nimi Richard LL
Rotu, sukupuoli Hollantilainen puoliverinen (KWPN), ruuna
Väri ruunikko
Syntynyt 14.12.2006, M Layouts / raitatossu.net/mayflower v.
Säkäkorkeus 169 cm
Osaaminen Helppo B / 115 cm
Omistaja Ratsastuskoulu Susikallio

Hankittu Alegresta 2015
TT1-TT3

Tiedätkö sen kaula pitkänä ja selkä alhaalla kaviouraa röntystävän, jalkojaan juuri ja juuri nostelevan tuntiratsun? Riku on juuri sellainen. Ruunikko, pikkuisen viitsimätön, jokaisessa kulmassa ja siirtymissä onneaan kokeileva ruunanrupsukka, johon kukaan ei kentänlaidalla juurikaan kiinnitä huomiotaan. Kaikkihan sen tietää, Riku ei säpsy vaikka katto tippuisi päälle tai lentokone lentäisi korvanjuuressa, Riku vain jatkaa köntystelyään kaviot maata laahaten.

Ikävästä maineestaan huolimatta Riku on monen ratsastajan mielestä juuri sopivan kokoinen, näpsäkkä ja mukavan helppo ratsastaa. Sen kanssa ei koskaan tarvitse pelätä putoavansa, ruuna vie aina perille. Riku onkin ratsastuskoululle painonsa arvosta kultaa, sillä sen selkään uskaltaa laittaa kenet tahansa. Maataviistävät askeleet eivät pomputa ja Rikun nöyrä luonne ihastuttaa. Toki ruunalla on antaa paljon myös kokeneemmille ratsastajille - jotka ihme kyllä karttavat ruunan nimeä kuin ruttoa - sillä alkeistunneilla selkä alhaalla, takajalat tallissa löntystelemään tottunut ratsu on kaikkea muuta kuin helppo ratsastaa avuille ja täsmällisille teille. Harva tietää, että Riku on hypännyt tallinomistajan ratsutuksessa 120 ratoja! Ja ne jotka tietävät, eivät suostu uskomaan ennen kuin näkevät omilla silmillään. Eihän kukaan ole viimeiseen vuoteen nähnyt Rikua edes kunnon peräänannossa...

Tallilla liikkuu sitkeä huhu, että jos Rikua ratsastaa oikein pehmeästi ja ystävällisesti likimain täydellisyyttä hipovassa istunnassa, siitä kuoriutuukin tunnin mittaa oikea liitokavio. Uskoako tuota...?

Tämän sivun kuvat ©
LRK, Hedberg, Kontinen, Lidén, Lindmark.