Bahiyya al Rayydan

Arabialainen täysiverinen (SEA), tamma
Rautias 154 cm
s. 01.10.2017, M Layouts / raitatossu.net/mayflower v.

KO: Helppo B RE: 110 cm


Kasv.: Shannon (VRL-05645), Majorithy Arabians
Omistaja: Viona VRL-07600

Bahiyaa päätyi pienen sattuman kautta Belgiasta Suomeen ja lopulta omistukseeni. Rifiutin jälkeen olin keskittynyt ratsastuskouluun ja vannonnut pyhästi, etten enää sekaantuisi arabitouhuihin. Mutta ehkä jos yhden...

Bahiyaa on se tammalaitumen portille ensimmäisenä ravaava hevonen, aina valmiina töihin tai vaikka vain seurustelemaan ihmisten kanssa. Se rakastaa korvan takaa rapsuttelua, ja ilmaisee sen päätään nautinnollisesti heiluttaen. Bahille ihmiskontakti on kaikki kaikessa. Jos sen hoitaja jättää tulematta ja rikkoo rutiinit, Bahiyaa murjottaa koko loppu päivän. Rutiineistaan muutoinkin tarkka tamma sietää huonosti muutoksia, ja stressaantuu uusissa tilanteissa kovin. Rauhaa ja rutiineja rakastava tamma osaa arvostaa pitkiä harjailuhetkiä.

Bahilla on sisäsyntyinen tarve miellyttää ratsastajaansa. Se antaa aina kaikkensa, ja parin rapsutuksen myötä vielä vähän enemmän. Vieraat tilanteet ja asiat kentän laidalla saavat pienen tamman sydämen tykyttämään kahtasataa, säikähtäessään Bahi reagoi nopeammin kuin ratsastaja ehtii kissaa sanoa. Ikinä Bahi ei pyri pääsemään ratsastajastaan eroon, mutta kenen tahansa tasapaino joutuu koetukselle säpsähdyksissä. Kun Bahi luottaa ratsastajaansa, eikä tämä lähde mukaan jännittämiseen, Bahi alkaa vähitellen rentoutua ja kuunnella apuja tarkkaavaisemmin. Kun Bahin saa rennoksi, sen kanssa työskentely on äärettömän miellyttävää. Esteratsuksi syntynyt tamma ei ihme kyllä esteitä kuunaan kyttää, vaan hyppää yli mistä tahansa. Korjaa ratsastajansa virheet ja yrittää yli vaikeimmastakin paikasta. Kouluaidoissa Bahi sen sijaan jää herkästi kyttäämään kukkalaitteita ja tuomarinkoppia, eikä sen rennoksi saaminen olekaan ihan niin helppo juttu.

Bahiyaa saapui tallille joulukuussa 2017.

Suku

i. MJA Pilgrim++
SEA rn 155 cm
Legion of Merit, Bronze Premium
ii. Amaréa Shalim+
SEA rn 154 cm
ie. Calisé Freáux
SEA km 154 cm
e. S Baheera Qismah+
SEA rt 153 cm
Legion of Honor
ei. SA Spiritual Zafar++++/
SEA rt
ee. Sarmadee Sabwat++++/

Päiväkirja

3.7.2018 Bahi on pikkuhiljaa tottunut Suomen oloihin ja uuteen talliinsa. Kohta puolitoistavuotias tamma pörisee milloin millekin rasahdukselle ja oudolle esineelle, ja tallityöntekijöillämme on täysi työ kaikkea uutta vieroksuvan tamman rauhoittelussa. Onneksi se jo luottaa aamutallin työntekijään, tänään matka tarhalle sujui kaikki neljä kaviota maassa. Kerrankin! Ehkäpä sen kanssa pitäisi harjoitella working equitationia...? Bahi tosin todennäköisesti vetäisi pultit jo kentälle ilmestyneestä pressusta tai kepistä, joka ei vielä eilen kentällä ollut. No, onneksi Bahin kanssa ei ole mikään kiire mihinkään! Tamma saa omalla aikataulullaan totutella hevosenelämään. Ennen ratsukoulua Bahi olisi tarkoitus astuttaa. WE:stä viis, varsa tasaannuttaa tammaa taatusti.

© Viona
Kaikenlainen kopionti ehdottomasti kielletty.
Sivusto on mielikuvituksen tuotetta, eikä siten löydy oikeasta maailmasta.

VIRTUAALITALLI / VIRTUAALIHEVONEN
susikallio@lumossa.net