virtuaalihevonen - Viku Mei Vei

"Viiru"

Rautias suomenpienhevosori 147,5 cm
s. 30.10.2016, M Layouts / raitatossu.net/mayflower
KO: Helppo B-A RE: 80 cm ME: 60 cm

Om.: Viona VRL-07600
Hoitaja: -

Kun työntekijämme Peran isä soitti minulle, en olisi etukäteen arvannut puhelun koskevan hevoskauppoja; olihan Jokisen Ukko kuulu ravimies. Tai lähinnä nykyään kuulu epäonnisista ravureistaan. Suhtauduin arvatenkin epäilyksellä moiseen tarjoukseen. Mitä minä ravurilla...? "Äei se mikkää juoksijaa oo, ko valijakko. Teeppä siitä kuule kouluratsu. Ei se nääs ravata ossoo. Ja pikkanenki se on ko joulupuki miesvarustus."

No, niin siinä kävi. Sovittiin, että tulen vilkaisemaan. Eikä mun sitä oikeasti pitänyt ostaa, kunhan kävin naapurilla kahvilla. Mutta ei. Jokin sen pienen oriin anovassa katseessa sai sydämen lääpättämään.

Viiru on vähän reppana. Sellainen väärinymmärretyksi syntynyt sielu, joka ei tahdo kellekään mitään huonoa. Ja joka silti onnistuu aina tempaisemaan. Yleensä vähintään Viirun tarhan portti on salamyhkäisesti auennut tai loimi kadonnut oriin päältä kuin noiduttuna. Ei Viiru ilkeä luonne ole, se vain pitkästyy alta aikayksikön, eikä siltä totisesti puutu omintakeisia ideoita.

Viiru on ehdottomasti parhaimmillaan kärryjen edessä. Valjakossa sen mielenkiinto ei kauaa pysy yllä hankaliin kuvioihin, mutta metsälenkeillä ori tepsuttaa menemään onnesta soikeana puhisten. Viiru opettelee ratsun töitä - sillä on potentiaalia eritoten kouluratsastukseen isoaskelisen, pyöreän laukan ansiosta. Sen laukka on suomenhevoselle suorastaan epätyypillisen isoa! Suustaan Viiru jää helposti levottomaksi, jos ratsastajan käsi on hiukankin epävakaa.

Suku & jälkeläiset

isä Kiikarikatse

sph rt 139,5 cm

ii Kapeakatse iii Kasarmi
iie Kansalaina
ie Hohtokohde iei Hippihoilotus
iee Kiillon Heijastus
emä Elveena
sh rt 157 cm
ei Elvis eii Epeli
eie Issiina
ee Vennamo eei Foorum
eee Veena
sh-o/t Nimi (i. Nimi s. 2016 om. Oili Omistaja)

Kuvagalleria

Ratsastuskoulu Susikallio
Koivukuja 10
Susijoki

Avoinna ti-pe 14.30-21.30 ja la-su 8-17.

© Ratsastuskoulu Susikallio 2008-2018. All rights reserved. VIRTUAALITALLI / VIRTUAALIHEVONEN