Jinnilän tilukset


© Tuulia

Jinnilän sydän on punainen pieni puutalo, jossa tallin omistajapariskunta asuu. Kun Anni ja Jiri muuttivat taloon, pihapiirissä oli vain kaksi vanhaa aittaa, joista isompaan kaavailtiin ensin kengityspajaa. Lopulta isompi aitta päädyttiin kuitenkin remontoimaan talliksi, johon rakennettiin lopulta kolme karsinaa. Kengityspaja mahtui pienempään aittaan ja sen yhteyteen saatiin myös pieni WC, joka on ollut yksityisten omistajien käytössä.
Kun Jinnilän ponivahvistus Alma saapui, täytyi asumisjärjestelyt miettiä uusiksi. Syksyllä 2016 valmistuneeseen, 36 neliön kokoiseen pihattoon mahtuu neljä hevosta. Vuoden 2017 alussa kaavailtu tallilaajennus valmistui huhtikuussa 2017, jolloin talliin saatiin kolme lisäkarsinaa, pesupaikka, suurempi satulahuone sekä erillinen rehuhuone.
Karsinoissa kuivikkeena käytetään purua, joka sisältyy karsinanvuokraan. Kaikissa karsinoissa on kalterein varustetut liukuovet ja ikkunat, jotka on suojattu ritiliköillä. Karsinoiden oviin pultattuihin loimitelineisiin mahtuu kunkin vuodenajan tarpeelliset loimet ja vaakatasoon nostettavaan telineeseen on hyvä laskea satula siksi aikaa, että saa varmasti puunattua mamman mussukan kiiltäväksi. Jos halajaa ajamaan, on hevonen kuin hevonen hyvä varustaa kahdelta puolen heinäsuojan oviaukossa.


Kenttä pysyy käyttökunnossa ympäri vuoden

Tallin pihapiiristä löytyy kolme nurmi-/multapohjaista tarhaa sekä pihaton oma tarha. Tarhat on aidattu puulankuilla, joiden pitävyyttä on vahvistettu sähkölangoin. Laitumia on kaksi, molemmat yltävät pihapiirin laidalta metsänreunaan saakka ja tarjoavat siten hevosille metsän suojaa.
Jinnilässä on 20m x 40m kokoinen hiekkapohjainen kenttä, joka on muotoutunut suhteellisen tiiviiksi ja vettä hyvin imeväksi. Keväisin sekä rankkasateiden jälkeen kenttä voi hetkellisesti lainehtia, mutta landella se ei ole koskaan ketään haitannut. Kentän laidalla romottaa myös pieni estekalusto, jonka puomeja suojaavaa pressua on monen hevosen mielestä mukava töllistellä ihan ratsastajan herättelyn kannalta.
Jinnilän maastot on testattu ja todettu hyviksi ja maastoon pääsee moneenkin eri suuntaan. Jos haluaa pysyä omissa oloissaan ja kaukana sivistyksestä, laidunten välistä lähtevä peltotie johtaa metsään kapeille poluille, jotka tarjoavat paikoittain leveämpää pätkää mahdollistaen reippaammankin menon. Jos kuitenkin haluaa ottaa maastoreissun treenin kannalta, Jinnilään johtava pihatienpätkä vie lyhyen tienreunustan kävelyn jälkeen hyväpohjaiselle ja hiljaiselle metsäautotielle, jota riittää useaksi kilometriksi. Matkan varrella on myös pieni peltoläntti, jonka naapurin isäntä on lahjoittanut sänkkärikäyttöön syksyisin. Talvisin jumpat on hyvä vetää hangessa laitumilla, joilta löytyy niin loivaa mäkeä kuin tasaistakin tonttia.Karsinajärjestys
Karsina 1: Väiski
Karsina 2: Lusmu
Karsina 3: vapaa
Karsina 4: Cara
Karsina 5: Chili
Karsina 6: Fiona

Pihatto 3/4: Alma, Arvi, Daisy

Tarhausjärjestys
Ori-/takatarha: Väiski, Lusmu
Tarha 1: Fiona
Tarha 2: Cara, Chili


Henkilöt

Tallin omistavat avopari Anni Salo ja Jiri Leppävuo, joiden valta on jakautunut tallitöissä aikalailla tasan: molemmat hääräävät aamu- ja iltatallissa ja pyörivät tallipihalla vain sillä erolla, että kengityspaja on Jirin oma valtakunta ja Anni kyykkii hoitamassa istutuksiaan kuin parempikin hortonomi. Heistä sekä muista tallilla pyörivistä henkilöistä voit lukea lisää täältä.
Webdesign © Shady
Tämä on virtuaalitalli