Lehtomäki

VIRTUAALIHEVONEN - D. VIGOUR

Rotu, skp KWPN, ruuna
Väri, säkä Musta, 170 cm
Syntymäaika, ikä s. 16.2.2008 10 v.
Kasvattaja Jürgen Daube, Alankomaat
Omistaja Anni Kiviniemi
Kotitalli Lehtomäki
Koulutustaso KO: Vaativa A RE: 150 cm ME: 130 cm

"Se musta hevonen kiinnitti mun huomioni, vaikka olin käytännössä jo luopunut siitä pienestä ajatuksesta uudesta hevosesta. Mun silmät siristyivät tihrustaessani suitsiin kiinnitettyä numeroa ja laskeutuivat sitten esitteeseen, jonka avasin kunnolla ensimmäistä kertaa. Yritin vilkuilla tietoa hevosesta mahdollisimman välinpitämättömästi. Yhdeksänvuotias, ruuna, hintapyyntö 17 000. VaB-A, 150cm Mä seurasin ruunan liikkumista silmä kovana. Sillä oli liikettä, se kuunteli herkeämättä ratsastajaansa. Ratsastajan ilmeestä taas näki, ettei se päässyt liian helpolla: suurikokoinen ruuna vaati ratsastajaltaan keskivartalon hallintaa.
Jürgenin kasvoilla loistava hymy sai mut puremaan huultani: entä jos? Mä en ollut antanut Mikolle pienintäkään vihjettä ihastuksestani siihen ruunaan, joka oli saanut mielenkiintoni heräämään. "Well?" Jürgen virnuili Mikon kiertäessä yhtä nuorempaa hevosta kuin hai laivaa. Ennen kuin mä ehdin miettiä pidemmälle, huomasin myöntäväni kiinnostukseni mustasta ruunasta. Enkä mä osannut kieltäytyä, kun Jürgen nykäisi mut käsipuolessaan ja lähti johdattamaan mua ihmisjoukon halki koeratsastuksesta vaahdoten."

Vigour on oman arvonsa tunteva ruuna, joka ei ole maasta käsin helpoin käsiteltävä. Ruuna käyttää suurta kokoaan hyväksi uhitellessaan ihmisille, usein hampaitaan väläytellen. Hoitotilanteissa Vigo onkin suotavaa sitoa kiinni, ettei ruuna pääse yllättämään. Pomon asemaa tavoitteleva puoliveriruuna tarvitsee määrätietoisia otteita pysyäkseen hallinnassa ja edes kutakuinkin yhteistyökykyisenä.

Selästä käsin Vigo on kuin eri hevonen. Siitä hetkestä asti, kun ratsastaja istuu satulaan, ruuna unohtaa omat kiukuttelunsa ja keskittyy työskentelyyn. Vigolla on suuret, ilmavat liikkeet, jotka vaativat kuitenkin ratsastajalta työstämistä ja keskivartalon hallintaa. Istunnalle herkkä ruuna suorittaa kaikki siltä vaaditut tehtävät hyvällä työmotivaatiolla, mutta kaiken kapasiteetin valjastamiseksi tarvitsee kokeneempaa ratsastajaa. Mitä vaativammiksi tehtävät muuttuvat, sitä paremmin Vigo suorittaa: joskus ruuna voi jopa kuumahtaa päästessään hiomaan tasonsa äärirajoilla liikkuvia tehtäviä.
Esteillä Vigo on kokoonsa nähden menevä, mutta järkevä ratsu. Ruuna ei katsele erikoisempiakaan esteitä, mutta tarvitsee usein ratsastajan apua mahtuakseen esimerkiksi tiukempiin sarjaväleihin. Vigourin laukka on matkaavoittavaa ja ruuna on hyvin tarkka jaloistaan, joten sillä on mahdollista tavoitella nopeita, puhtaita ratoja.
Hollannissa kenttäratsastuksessa kilpaillut Vigo on hyvin varma maastoratsu, joka kulkee juuri sitä vauhtia kuin ratsastaja haluaa. Maastoesteillä ruunan suuresta ja rohkeudesta onkin etua, sillä se vie ratsastajansa yli oikeastaan mistä vain, milloin vain.

susikallio@lumossa.net
Huomaathan, että kyseessä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen. This is a sim-game stable!
Copyright © Lehtomäki All rights reserved. kuvien © J. Toffi. Luvalla.