Lehtomäki

VIRTUAALIHEVONEN - D. ZORBES

Rotu, skp Täysiverinen, tamma
Väri, säkä Tummanrautias, 168 cm
Syntymäaika, ikä s. 2013 4 v.
Kasvattaja Jürgen Daube, Alankomaat
Omistaja Mikko Lehtelä
Kotitalli Lehtomäki
Koulutustaso KO: Helppo B-A RE: 130 cm ME: 100 cm

Zorbes on hollantilaisen urheiluhevosjalostuksen parasta antia: se on pelkkää voimaa, ketteryyttä ja voitontahtoa. Se on syntynyt kilpakoneeksi. Ja juuri siinä piileekin hollantilaisen tamman varjopuoli, se ei luota kehenkään tai mihinkään, ei siedä kosketusta, ei halua tehdä yhteistyötä eikä taatusti osoita minkäänlaisia kiintymisenmerkkejä kehenkään. Mikolle Zorbes tuli puolivahingossa kuntoutukseen kasvattajaltaan, kuuluistalta hollantilaiselta esteratsastajalta Jürgen Daubenilta, kun Daubenin vaihtuvat työntekijät eivät saaneet Zorbesiin enää mitään kosketusta. Zorbes asuu Lehtomäellä ratsutettavana toistaiseksi.

Zorbesin todellinen luonne selvisi mulle nopeasti. Mä ehdin tajuta niskaa pitkin painuneet korvat ja rumaan irvistykseen vetäytyneet sieraimet, kun se jo kiskaisi takapäänsä ilmaan. Kesken kaiken, kesken siistin laukkaväistön. Sitten tamma jatkoi kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Zorbes oli aivan helvetin herkkä tyyppi. Mä huomasin sen viimeistään siinä kohtaa, kun uusi spurtti kirposi pohkeen hipaisusta liian taakse. Mä huokaisin syvään laskeutuessani entisestään hionneen tamman selästä.
- Mikko koeratsastuksessa 23.8.2017

susikallio@lumossa.net
Huomaathan, että kyseessä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen. This is a sim-game stable!
Copyright © Lehtomäki All rights reserved. kuvien © J. Toffi. Luvalla.