Ratsastuskoulun ABC

Ratsastustunti: 60 min verryttelyineen (alku- ja loppukäynnit 10 min) kestävä ratsastuksenopettajan ohjaama tunti. Opettaja jakaa ilmoittautuneille ratsastajille sopivakseen katsomat ratsut, tietenkin ratsastajien toiveet huomioiden! Susikalliolla yleisin tunninpitotapa on tarinatunti, eli jokainen ratsastaja kirjoittaa tunnista omasta näkökulmastaan, kun opettaja on ensin julkaissut pohjan tunnille. Tuntipohja voi olla oma tarinansa opettajan näkövinkkelistä tai runko tunnille. Susikalliolla järjestetään myös kysymystunteja, jolloin oppilaat vain vastaavat open esittämiin kysymyksiin. Helppoa!

Valmennus: siinä missä ratsastustunnilla opettaja keskittyy ratsastajiin, valmennuksissa hän keskittyy ratsatsajan lisäksi myös hevoseen. Valmennus kehittää siis koko ratsukkoa. Valmennukset toimivat muutoin täysin samalla periaatteella kuin ratsastustunnitkin.

Tuntimaksu: Susikallion tunnit ja valmennukset maksetaan opettajan laatimalla tavalla. Yleisin tuntimaksu on tarina tai vastaukset kysymyksiin. Yleensä tuntimaksuja on aikaa palauttaa 30 päivän eli kuukauden ajan tunnin päivämäärästä lukien. Tarinan voi aina korvata piirroksella, runolla, valokuvalla tai millä tahansa muulla itse tuotetulla tavalla.

Tuntiratsu: tunnin aluksi opettaja jakaa jokaiselle oman tuntiratsun. Tuntiratsu on hevonen, jolla ratsastat tunnin ajan. Voit toivoa mitä tahansa Susikallion tuntihevosta- tai ponia tunnille! Muista varata hetki ennen tuntia ratsuun tutustumiseen, varsinkin jos se on sinulle vielä vieras. Susikalliolla on kirjava lauma tuntihevosia, joiden luonteissa, koulutustasoissa ja roduissa on eroja. Nämä kaikki vaikuttavat aina tunnin kulkuun!

Nimikko- tai vuokrahevonen: valmennuksissa ratsastetaan nimikko- eli vuokrahevosella. Voit vuokrata ratsastuskoululta hevosen tai laatia valmennussopimuksen omalle hevosellesi yhdessä valmentajan kanssa.

Ratsastustasot: Susikallio on realistinen ratsastuskoulu, eli jokaisen ratsastustaso määräytyy sen perusteella, minkä tason asiat osaa kuvailla sujuvasti. Tasoaan voi nostaa käymällä tuntien ja valmennusten jälkeen harjoituskisoissa, joissa taidot laitetaan koetukselle. Oman ratsastustasonsa voi tarkistaa miniprofiilistaan foorumilla.

Harjoituskisat: kun ratsastaja on osallistunut vähintään viidelle tasonsa lähivalmennukselle, voi hän ilmoittautua harjoituskisoihin koettaakseen onneaan siirtyä seuraavalle tasolle. Ratsastajan on osoitettava taitonsa menestyksellä siirtyäkseen seuraavalle tasolle, vähintään 5 sijoitusta omassa luokassa; yli 65 % tai 0 vp.

Tehotunnit: korkeintaan neljän ratsukon ryhmissä opettajan huomio ja oma edistyminen on taattu.

Rästi: jos kävi niin hassusti, että tuntisuoritus jäi uupumaan, voit korjata tilanteen rästitunnilla ja kerrytät tunnin tasoa varten normaaliin tapaan. Rästejä hyväksytään vuoden ajalta. Rästitunnit tunnistat foorumilla RÄSTI-sanasta. Rästeille ovat toki tervetulleita kaikki innokkaat ratsastajat! Muistathan mainita osallistumisessasi, minkä tunnin rästit.

Palkintotunti: ahkerat hoitajat palkitaan erityisellä palkintotunnilla, jolla pääsee ratsastamaan itsenäisesti hoitohevosellaan. Palkintotunnin ansaitakseen on käytävä viidellä ratsastustunnilla, autettava viidellä alkeistunnilla tai osallistuttava viiteen eri tapahtumaan ratsastuskoululla.

Hoitajatunti: hoitajat eivät saa ratsastaa hoitohevosillaan turvallisuussyistä. Hoitajat pääsevät ratsastamaan kerran viikossa ohjatuille hoitajatunneille.

Tallikisat: tallikisoihin voi osallistua hyväksytyn harjoituskisastartin jälkeen. Tallikisat ovat avoinna myös ulkopuolisille ratsukoille.

Avoimet kisat: ovat nimensä mukaisesti avoinna kaikille osallistujille. Susikalliolaiset voivat osallistua avoimiin kisoihin harkkakisoissa hyväksytysti startattuaan.

Ratsastuskoulu Susikallio
Koivukuja 10
Susijoki

Avoinna ti-pe 14.30-21.30 ja la-su 8-17.

© Ratsastuskoulu Susikallio 2008-2018. All rights reserved. VIRTUAALITALLI / VIRTUAALIHEVONEN