Alku Ilmoitustaulu Info Hevoset Hevaosten hoitaminen Yksityistalli Toimisto Puskalennätin Yhteys

Henkilökunta

Ratsastuskoululla työskentelee hevosalan ammattilaisia aamusta iltaan. He ruokkivat, tarhaavat ja pitävät tilat siisteinä, ja totta kai auttavat asiakkaita niin ratsastustunteihin valmistautumisessa kuin missä tahansa mieltä painavassa pulmassa. Kysy siis rohkeasti neuvoa! Ratsastuskoulun henkilökunta pitää rattaat pyörimässä päivästä toiseen. Tiluksilla saattaa törmätä myös muihin vakiokasvoihin kahvilayrittäjästä kengittäjään.

Tallinväki

Viona Valera
Tallinomistaja, opiskelee master-ratsastuksenopettajaksi, 34 v.

Viona on se tyypillinen tallinomistaja, joka hiihtää käytävältä toiselle kahvikuppi kädessä ja puhelin korvalla, jos ei ole hautautunut toimistonsa perukoille paperipinojen alle. Mitään muuta tyypillistä Vionasta onkin sitten jo haastavampi sanoa! Piskuinen nainen on ladattu täyteen virtaa, eikä hänen tielleen halua jäädä. Oliivintumma iho on perintöä kreikkalaisilta sukujuurilta, joista huolimatta Viona puhuu täydellistä suomea. Ihan täysin suomalaisesta Viona ei kuitenkaan mene, puhuuhan nainen nopeasti ja vahvasti käsillään eläytyen. Mustat kiharat laineillein nainen ratsastaa sulavaan muotoon niin pökkelöt tuntihevoset kuin oman hevosensa. Viona on aina menossa ja ehtii harvoin istua hetkeksi juomaan kahvia muiden kanssa. Niistä hetkistä tallinomistaja nauttiikin salaa huisin paljon! Useimmiten Viona kuitenkin viilettää työkiireiden ja yh-äidin kiireestä toiseen, joten älä pahastu, vaikkei nainen ehtisi jäädäkään auttamaan Rikun satulavyön tai esittelykierrosten kanssa. Vionan tunnit ovat nykyään harvinaista herkkua, joista ei kukaan halua jäädä paitsi, edes katsomon puolelta.

Juan-Carlos Rodríque Zánchez
Tallimestari, 44 v.

Susikalliolla on toki tallimestari, mutta se onkin sitten eri asia, kuinka usein kyseistä herraa tallilla kohtaa. Lintubongareillakin on enemmän tuuria New Yorkissa kuin tallilaisella, jolla on oikeasti asiaa herra Rodriquelle. Eli Lycka Till. Oikeastaan olemme ihan ylpeitä saadessamme kutsua nimilitanian takaa paljastuvaa maailmankuulua argentiinalaista kenttäratsastajaa ratsastuskoulumme luottomieheksi. Suomea vauhdikkaasti aksentilla palpattava mies omaa säkenöivän katseen ja seksikkäästi harmaantuvan tumman tukan. Kukapa ei haluaisi kuvitella päiväunissaan laukkaa auringonlaskuun Juan-Carloksen vierellä, tai kenties kiihkeää tangoa... Ai niin, Rodríque on tallinomistaja Vionan (kiihkeä) tylysti kuvioista kadonnut ex-aviomies, joka tuppaa ajattelemaan lähinnä omaa napaansa. Nyt Rodrique on palannut Suomeen, mies on päättänyt omaavansa oikeutensa poikaansa, Robertiin. On kuitenkin ehkä syynsä, että Robertin nimi ei ole Robert Rodríque Valera...?

Petra Helskä
Tallimestari, 31 v.

Susikalliolle jouduttiin poikkeuksellisesti palkkaamaan toinen tallimestari, koska let’s face it - olihan Rodrique yksinään aika avuton ilmestys Avantien ja lanauskoneiden meressä. Ei ole masinaa tai tapausta, jota Petra ei handlaisi vaikka silmät kiinni! Naisen sielunelämästä saattaa tuntua hankalalta päästä jyvälle, mutta hänen omintakeiseen huumorintajuun totuttuaan oudot jutut ja vinoutuneet vitsit ymmärtää jo paremmin. Tallin käytävillä pitkälle kantava räkätys ja omintakeinen hymy kuuluu Petralle. Naisen rentous ja hyvä mieli tarttuu.

Helena Ratina
Sihteeri, 39 v.

Helena palkattiin hoitamaan ratsastuskoulun paperitöitä Vionan opintojen ajaksi. Siinä sivussa Helena hoitaa vähän tallihommia, kunnostaa aitoja ja tuuraa ratsastustunneilla. Joka paikan höylä! Helena on huolehtivainen, viimeisen päälle ajattelevainen ja reiluudestaan tunnettu nainen. Toimistossa on aina pullaa kaikille, kun Helena on töissä...

Elve Sirumaa
Hevosvastaava, 26 v.

Kärsivällinen hevosten kanssa, ihmisten kanssa vähemmän. Jäätävän itsevarma mitä niihin asioihin tulee, jotka nainen todellakin tietää osaavansa. Avulias ja erittäin luotettava tyyppi, joka ei vaan valitettavasti osaa olla kauhean rento ja sosiaalinen muiden ihmisten kanssa vaikka haluaisi. Toiselta puolelta lyhyeksi kynitty korpinmusta tukka ja tatuoitu käsivarsi eivät varsinaisesti tee Elveä kovin helposti lähestyttäväksi olennoksi. Elven nurjalle puolelle ei halua kukaan!

Karin Adamsson
Tallityöntekijä (iltatalli), 19 v.

Linan äännekkäämpi sisko Karin on hersyväluonteinen, kipinöivä persoona. Karinin seurassa viihtyy takuulla, tytöllä on maaginen taito saada helakka naurunsa tarttumaan! Karin on tottunut saamaan tahtomansa, mutta osaa myös pitää huolta itsestään ja läheisistään. Karin toimii päätallissa mm. hoitajavastaavana.

Jonne Karutto
Tallityöntekijä (aamutalli), 17 v.

Jonne on positiivinen, uskollisella kevarillaan tallille huristeleva uusi tallipoika. Jonne on Ersolassa kaikkien tuntema jätkä, joka pyrkii aina tekemään oikein. Toisinaan Jonnen valinnat menevät kuitenkin metsään, vaikka pojan pyrkimykset ovatkin aina viimeiseen asti vilpittömiä. Mikään penalin terävin kynä Jonne ei ole, mutta söpö ulkonäkö, rehellinen ja ehkä vähän justinbiebermäisen viaton olemus ovat tuoneet hänelle maineen kaikkien kaverina.

Kossi Nousiainen
Tallityöntekijä (aamutalli), 24 v.

Elven serkku. Tuntee myös Vionan teiniaikojen kouluratsastusidolina... Ujo, hyväntahtoinen ja lämmin tyyppi. Tekee työtä käskettyä, vaikka joskus unohtuu viettämään liiaksikin aikaa hevosten karsinoissa niiden kanssa. Ratsastaessa ujous unohtuu, ainakin hevosta kohtaan, ja uskaltaa vaatia hevosen tason mukaista hyvää suoritusta.

Benjamin Oksa
Tallityöntekijä (iltatalli), 22 v.

Benjaminiin Viona törmäsi hitusen erikoisessa paikassa, nimittäin ruuhka-aikaan jumittuneen kassan ikuisuuttakin pidemmässä jonossa. Tuskastunut valitustenvaihto muuttui pian hersyväksi keskusteluksi hevosista - ja niin oli poika palkattu. Benjamin on vasta 20 toisella puolen, mutta sitäkin osavaampi hevosmies. Benjamin on valoittanut kenttäratoja pikkupojasta lähtien, ja sen kyllä huomaa .Benjamin on se tyypillinen nuorimies: aina pilkettä silmäkulmassa, oljenkorsi suupielessä ja valmiina laukomaan (typeriä) juttuja hameväen kuullen. Samalla hän tulee myös murskaanneksi unelman jos toisenkin, sillä hän on Susijoen kylälläkin tunnettu siitä, kuinka hän vaihtaa tyttöystäviä kuin sukkapareja. Susijoella ei taidakaan olla yhtäkään tyttöä, joka ei Benjaminin maineesta olisi kuullu - tai päässyt sitä itse kokemaan.

Julius Jalas
Harjoittelija, 16 v.

Kun Susikalliolla kaivattiin lisäkäsiä, Julius ja Essi tulivat ihan sattumalta vastaan Vionan master-opettajalähijaksolla. Nuoret opiskelivat hevosenhoitajaksi opistolla, ja harjoittelupaikka Susikalliolla tuli kuin kultatarjottimella. Julius ja Essi ovat kuin paita ja peppu, erottamaton tehotiimi, jonka jalkoihin ei halua jäädä. Julius on kaksikon älykkö, fiksu poika, jolta ei ideat ja tietotaito kesken lopu. Kaksikon pidättyvämpi osapuoli heittää hauskaa läppää tallikäytävillä ja jaksaa puurtaa kuunaan valittamatta.

Essi Kesantola
Harjoittelija, 17 v.

Tehotiimin vanhempi osapuoli, Essi, on myös se estottomampi osapuoli. Ei ole yllätyshullua ideaa, jota Essi ei lähtisi toteuttumaan! Salainen yö tallilla, ilman satulaa kylälle tai kärryreissu laitumille, Essi is in! Ja niin on myös Julius, joka ei kaveriaan jätä. Nuorilla tuntuu olevan sisäsyntyinen taipumus joutua ongelmiin, milloin pomon, milloin yksityisenomistajan tai naapurin kiukkuisen ukon kanssa, mutta Essi on parivaljakosta se, joka onnistuu puhumaan heidät selville vesille. Essi rakastaa kaikkea ekstremeä ja outoa, ja kyllästyy nopeasti tavanomaiseen ja arkiseen. Essillä onkin huikea kyky muuttaa arkinen hauskaksi, ja työnteko... No, unohtaa työnteko. Toisaalta, kukapa ei voisi ottaa opikseen nuorien huolettomuudesta!

Emma Virta
Talliapulainen, 24 v.

Etunimeään Eliseä kammoksuva nainen on päättänyt, että kaikkien pitää kutsua häntä Emmaksi. Emma toimi Susikallion ratsuttajana, mutta katosi kuvioista muutamaksi vuodeksi, eikä kukaan ole aivan varma, miksi. Nyt Emma on kuitenkin palannut, eikä mikään ole muuttunut - paitsi Emman asema tallilla. Tosin nainen itse ei sitä tunnu aivan sisäistävän. Tästä kaunottaresta ei aina voi olla 110 % varma käykö hän Susikalliolla hevosten ja lannanluonnin takia vai söpöjen tallipoikien... Vastaus lienee sanomattakin selvä. Emma ei nimittäin haluaisi millään pilata eilen teettämiään rakennekynsiä tai hikoilla kolme tuntia vieneen meikkinsä pilalle, tallityöt ei vaan ole häntä varten! Sen sijaan hän viihtyy hyvin niin este- kuin koulusatulassakin, kunhan alla on mahdollisimman täydellinen ja virheettömästi hoidettu kilparatsu. Eikä Emman taidoissa juuri moitteen varaa olekaan! Onhan tyttö ratsastanut pienen ikänsä, mitä ei tästä kosmetologiksi kouluttautuneesta täydellisyyttä havittelevasta naisihmisestä voisi helpolla uskoa.

Ratsastuksenopettajat- ja ohjaajat

Raimo Ekval
Ratsastuksenopettpaja, 53 v.

Pitkä ura kansainvälisillä radoilla on leiponut Ekvalista vähäsanaisen, teräväkatseisen ammattilaisen, joka ei suvaitse valituksen sanaa talliympäristössä, ja jonka auktoriteettiä ei kirjaimellisesti kukaan uskalla uhmata. Hevosiin päällepäin ammattimaisen viileästi suhtautuva Ekval tunnetaan kuitenkin kärkkyydestään puuttua pieniinkin epäkohtiin niin tallissa kuin tunneillakin. Vaikka Ekval vaikuttaa pintapuolisesti takakireältä ärisijältä, tarkoittaa mies kuitenkin pohjimmiltaan hyvää ja aina vain hevosten parasta.

Heini Pohja
Ratsastuksenopettaja, 47 v.

Tiukkailmeinen Heini opettaa, ratsastaa ja hymyilee ohuet huulet tiukkana viivana. Armoton on Heinin toinen nimi, nainen elää ja vannoo kurin ja nuhteen nimiin. Auta armias jos joudut Heinin silmätikuksi! Naama punaisena ohjeitaan kailottavalta naiselta haluaisi lähinnä pysyä visusti piilossa. Toisaalta, Haukka-Heinin opetuksesta saa tarkkakorvaisin hirvittävän paljon irti myös katsomon puolelta, ja tallilla kiertävien huhujen mukaan Heinillä on oma fanipiirinsä. Osaapa äyskivä nainen olla avulias ja hyväntuulinenkin, tosin niitä päiviä on vuodessa yhden käden sormilla laskettava määrä. Äläkä kuvittelekaan häiritseväsi Haukka-Heinin opetusta kysymyksilläsi.

Lena Honkavuo
Ratsastuksenohjaaja, 32 v.

Aina yhtä iloinen! Ei meitä sokerista olla tehty ja ei muuta kuin takaisin selkään ovat Lenan suusta ihan tavallisia tokaisuja, ja aina yhtä leveällä hymyllä varustettuina. Lena on sellainen vähän äitimäinen hahmo, josta on helppo tykätä. Lenan tunneilla pääsee ehkä hieman helpommalla, mutta positiivisen kautta. Lenan tunneilla harvoin kuullaan nurinoita! Kukaan ei ole tainnut nähdä Lenaa pahalla tuulella, tai ainakaan sitä ei hymyn takaa näe. Lena on helposti lähestyttävä, rento tyyppi, jota ei hätkäytä raiteiltaan oikeastaan yhtikäs mikään.

Aino-Kaisa Kannaus
Ratsastuksenohjaaja, 33 v.

AK osaa halutessaan olla varsinainen sanaseppo, jonka osuvilta sutkautuksilta ei säästy kukaan tai mikään. Aino-Kaisan tunteja kerääntyykin usein katsomaan moni päivän piritystästä kaipaava tallilainen. Pilke silmäkulmassa heitetyissä jutuissa piilee kuitenkin totuuden siemen, ja AK:n oppilaat ovat monesti niitä sitkeimpiä suorittajia, joita ei lannista pienet häviöt tai naapuritallin buuaukset. Kaikesta huolimatta AK:lle on helppo mennä juttelemaan, ja ratsastuksenohjaaja on aina valmiina auttamaan, niin ratsastuspulmissa kuin tallielämän ulkopuolisissakin vaivoissa.

Gitta Virta
Ratsastuksenohjaaja (junnut), 24 v.

Gitta ohjaa Susikalliolla lähinnä poniratsukoita. Ikuinen babyface on oppinut, ettei maailma pyöri poikaystävien ympärillä, ja nykyään Gittan ylitsepursuava itsevarmuus turhauttaa kaksilahkeiset punatukan ympäriltä kuin salamaniskusta. Gittaa se ei tunnu haittaavan, omistihan nainen elämänsä nelijalkaisille jo pikkutyttönä. Gitta on niitä harvoja, jotka voivat sanoa mitä sylki suuhun tuo, eikä kukaan silti ikinä pahoita mieltään. Lapset rakastavat Gittan hauskoja tunteja - vaikka tupsahtaisit alas, kiipeät takaisin nauraen. Gittassa on jotain maagista!

Anni Lehtelä
Ratsastuksenohjaaja, 25 v. Äitiyslomalla

Annin tunneilla joudutaan kunnolla töihin, mutta ilman sitä paniikinomaista pelkoa napautuksista - Anni osaa ohjeistaa kärsivällisesti ja antaa rakentavaa palautetta. Rakastaa keskittyä istuntaan, mutta teetättää mahdollisimman monipuolisia harjoituksia, etteivät oppilaat osaa istua nätisti vain ja ainoastaan keskiympyrällä posottaen.

Valmentajat

Mikko Lehtelä
Estevalmentaja, 29 v. Perhevapaalla

Mikko on hevosratsukoihin keskittyvä valmentaja, jonka tunneilla oppii vatsalihasten merkityksen... Lehtelän ura Keski-Euroopassa on kunnioitusta herättävä, vaikka mies suhtautuukin rennosti maineeseensa. Mikko on vaatimaton luonne, ikuinen virnuilija, jolle elämä ei aina ole hymyillyt. Omista asioistaan mieluiten hiljaa pysyvä mies murahtelee epämääräisiä vastauksia uteliaille, mutta kovan kuoren alla Lehtelä on hauskaa seuraa.

Lauri Merikanto
Kenttävalmentaja, 30 v.

Lauri on 30-vuotias, ruskeahiuksinen ja -silmäinen mies, jolla on kaksi vahvaa puolta: hymyilevä ja rento sekä vakava ja tarkka. Lienee helppo arvata, kumpi puskee esiin valmentaessa? Vaikka Lauri on valmentajaurallaan vasta alkutaipaleella, mies on niittänyt menestystä kenttäratsastajana sekä Suomessa että Saksassa, jossa mies on viettänyt edelliset vuodet.

Inga Koro
Estevalmentaja, 38 v.

Röhönauru ja verrattain suuri, hyllyvä vyötärönympärys tulevat ensimmäisenä mieleen, kun joku mainitsee Inga Koron. Koro lyllertää paikasta toiseen, eikä kellekään tule pieneen mieleenkään, että tämä ryhäv... valmentaja on todella itse aikanaan kilpaillut esteradoilla. Tekniikkansa ja taktiikkansa Koro on kuitenkin säilyttänyt, vaikkei olekaan hypännyt sitten kahdeksankymmentäluvun. Huumorintajua Korolta löytyy, eikä nainen pelkää sanoa suutaan puhtaaksi tilanteessa kuin tilanteessa. Valmentajana Koro vaatii äärettömän paljon, mutta naamio sen taidokkaasti huumorin alle.

Silke Heljänvaara
Kouluvalmentaja, 37 v.

Heljänvaara valmensi Vionaa ja Bridongia 2000-luvun alussa, vieden ratsukon aina Pyhän Yrjön kentille saakka. Heljänvaara kilpailee itsekin, mutta valmentaa siinä sivussa lupaavia kouluratsukoita. Silke vannoo istunnan ja eleettömän ratsastuksen nimiin, eikä siedä rumia otteita alkuunkaan. Tyylikkyys, eleganssi ja herkkyys kuvaavatkin kouluratsastajaa parhaiten. Silke ohjaa valmennettaviaan hienovaraisesti kohti parempia suorituksia, nostaen usein jalustalle parhaimpia puolia parannettavien sijaan. Päällisin puolin Silke saattaa vaikuttaa turhankin hienostuneelta swarovskeissaan, varsinaiselta nenän vartta pitkin alaspäin katsovalta kouluhienostelijalta, mutta todellisuudessa Heljänvaara on kaiken krumeluurin alla varsin tavallinen, sitkeään työntekoon uskova realisti.

Muita hahmoja

Eila Korkealinna
Kahvilayrittäjä, 69 v.

Eila pyörittää maneesimme kahvila Tassua vuosikymmenien leipomoyrittäjän kokemuksella. Isoäitimäinen Eila saa pullantuoksulla ja herttaisella hymyllä kenen tahansa päivän kirkkaammaksi. Eilasta ei yksinkertaisesti voi olla pitämättä! Loput Eila lahjoo ihastuttavilla leivoksillaan. Eila on Mikon äiti ja Sirun isoäiti, mutta hänen suhde poikaansa on vähintään yhtä kimurantti kuin hevosiin, joita ei kestä silmissään. Paitsi todistettavasti sen yhden kerran kun pojantyttärensä mieliksi kapusi talutusratsastuksessa ponin selkään.

Anni Haapala
Hevosklinikkayrittäjä, 27 v.

Haapala on oikeastaan klinikkayrittäjä, mutta naisen juuret Susikalliolla yltävät vuosien taakse. Ei siis mikään ihme, että Haapalaan törmää tallin käytävillä ja kahvihuoneessa rupattelemassa hoitajien kanssa. Anni on olemukseltaan paitsi rehti ja tomera, myös avoin ja reilu. Hänelle voi tulla kertomaan huolensa ja murheensa vailla pelkoa, että koko talli tietäisi ne muutaman minuutin kuluttua. Aina toisinaan Haapala haaveilee paluusta ratsastuksen maailmaan, mutta tajuaa nopeasti viihtyvänsä parhaiten klinikallaan. Annin koira Nassikka on kovaääninen, muttei tee mitään.

Sinna Mäkelä
Hevoshieroja, 23 v.

Kaikkea muuta kuin hyvä asiakaspalvelija tai tyypillinen lettipäinen heppatyttö. Ärsyttävä, äänekäs, kärkäs, tyly, kärsimätön. Onnekseen on hyvä työssään hevostenkäsittelijänä, koska tuskinpa Sinnasta olis ees kaupan kassaksi. Tahtoo nousta esteratsastuksen huipulle.

Kaitsu Aho
Vionan kisahoitaja, 26 v.

Vionan kisamatkojen oikea käsi, joka ei aina edes huomaa keräämiään katseita. Sinnan kämppis, joka vähän väliä katoaa ulkomaille milloin milläkin verukkeella. Tallilla kiertää huhuja, että Kaitsu ei näe kämppistään ainoastaan kaverivalossa, mutta pohjimmiltaan ujo Aho ei koskaan saa mitään sanotuksi... Ujo tai ei, Kaitsu on syötävänsöpö ja harva tallityttö ei sitä ole huomannut! Toisin kuin monet muut tallipojat, Kaitsu ei todellakaan tee siitä numeroa, että työskentelee naisvaltaisella alalla. Hiukan salaperäinen, hiljainen tyyppi, joka ei paistattele valokeiloissa.

Jonna Ketjunen
Vionan kisahoitaja, 49 v.

Itselleen tarttee osata nauraa! 50. juhliaan kauhulla odottava Jonna on aito punkrock-gimma 80-luvulta, eikä mikään - tai kukaan - pidättele tätä elämän kolhimaa hevosnaista vielä tänäpäivänäkään. Kisahoitajana leipänsä ansaitseva rosoinen ja särmikäs nainen säikäyttää poniväen kauemmas ilojuomien kähentämällä äänellään ja suupielessä keikkuvalla tupakallaan. Jonna ei pelkää tarttua talikkoon, ja viettääkin mieluummin aikaa tallilla auttelemassa kuin kotisohvalla.

Claudia Tjärbukt
Hengaaja, 26 v.

Claudia Tjärbukt katosi hevospiireistä saatuaan potkut Mikko Lehtelän estevalmennustallilta, eikä suotta - Claudian lähtö ei ollut kovinkaan tahdikas. Claudia on kuitenkin kyllästynyt työhönsä sittarin kassana, ja etsii kuumeisesti ovenrakosta takaisin hevosmaailmaan. Tietenkin paikalliselta ratsastuskoululta, maleksimalla nurkissa uuden mahdollisuuden toivossa. Claudia ei kuitenkaan tee hyvää ensivaikutelmaa kehenkään mustankipeällä luonteellaan, tiuskinnallaan ja tuikealla katseellaan, jonka taakse kuroutuu enemmän kuin Tjärbukt ikinä sanoisi ääneen, kellekkään. Cladia on juonittelija, joka on valmis tekemään mitä tahansa saadakseen halaumansa, keinoja kaihtamatta.

Agnes Kronendahl
Paikallinen koulutuomari, 64 v.

Paikallisen koulutuomarin tittelistä nauttiva Agnes on rikkaan perheen vesa, kunnioittavan pitkän uran kouluratsastuksen hyväksi tehnyt, nyt jo eläköitynyt nainen. Kyllä Kronendahl silloin tällöin suostuu tuomaroimaan - ihan kuin suostutteluun nyt muuta tarvittasiin kuin pääsy tapahtumien keskipisteeseen. Sillä sitä Agnes rakastaa, huomiota ja hälinää. Mitä enemmän ympärillä tapahtuu, sen haltioituneemmin Kronendahl huokailee eikä! ja oh-hoh!. Agnes on todellinen paikallinen ulla taalasmaa, joka tietää kaikista kaiken suunnilleen ennen kuin asianomaiset itse. Toiset eivät ota aivan tosissaan käsilaukku heiluen tallista toiseen korkokengissään viipottavaa naista, toiset ymmärtävät kaiken krumeluurin alla piilevän todellisen vaikutusvallan, jota Kronendahl nauttii paitsi sukujuurtensa, myös tuomarinuransa johdosta.

Jasper Temi
Kengittäjä, 23 v.

Juuri kengittäjäksi valmistunut kaapin kokoinen nuori mies viettää mielellään vähän ylimääräistäkin aikaa tallilla kengitysten lomassa... Hiukan leuhka jätkä, jolta ei tietäväisellä virneellä väritetyt legendat kesken lopu. Temi on niitä, jotka on tottuneet saamaan tahtonsa läpi vaikka kiven ja betonin, eikä jästipää luovuta ihan vähällä, oli kyse sitten hankalasta asiakashevosesta tai kesäheilasta.

Kati Virta
Emman serkku, 16 v.

Emman serkku, joka mankui mankumistaan päästä tallille mukaan - ja Virrathan ovat kuuluisia siitä, että saavat aina haluamansa. Kati on kaikkea mitä serkkunsa ei ole: parantumaton hevoshullu, joka siivoaisi kaikki 80 karsinaa saadakseen harjata vaikka sitten sitä ratsastuskoulun epäkiinnostavinta asukkia. Hevonen kuin hevonen! Kiltti naapurintyttö, joka ajattelee aina kaikkien (etupäässä eläinten) parasta. Ujo, mitä uusiin tuttavuuksiin tulee. Kati puhuu moitteetonta kirjakieltä ja pukeutuu aina yhtä siististi.

Vincent Leber
Lehtelöiden kesätyöntekijä, 16 v.

Hollantilainen pojankoltiainen, Mikko Lehtelän kollegan sukulaispoika, joka saapui Suomeen kesätöihin. Leveästi hymyilevä, hiukan ujo nuorimies hurmaa kohteliaisuudellaan, vaikkei mikään penaalin terävin kynä aina olekaan. Ratsastaa juuri niin taitavasti kuin koko ikänsä europpaalaisella huipputallilla kasvaneen pojan voisi kuvitellakkaan. Haluaa omistaa elämänsä hevosille ja esteratsastukselle, vaikka perhe sitä vastaan onkin.

Robert Valera
Tallinomistajan poika, 7 v.

Susijoen alakoulu odottaa Valeran poikaa riveihinsä yhtä innokkaasti kuin yksinäiset joulua. Eli jos mahdollista, alakoulun rehtori ilmoittaisi, ettei Robert Valeralla ole mitään asiaa kymmenen kilometrin säteelle koulusta. Ei siksi, että koululla olisi jotain vastaan yhtä alueen suurimmista yrityksistä... Robert vain on, no, melkoinen tapaus. Riiviö, hulttio, piru, on varsin lieviä ilmauksia kuvaamaan tätä pojankoltiaista. Robert on niitä poikia, jotka jonkin idean saatuaan tekevät mitä tahansa sen saavuttaakseen - vaikka karkaavat kotoa polkuautolla. Ja Robert rakastaa jekkuja. Pieniä, isoja, ihan mitä vaan. Vesisanko oven päällä? Robert hoitaa! Hevosten rehusäkit väärässä järjestyksessä? Tallin avain kateissa? Tuntihevosten varusteet sekaisin, harjapakit uudessa järjestyksessä? Kaikki tietävät, kuka on syypää! Robert saa vain hyvät naurut kiukusta tulipunaisina puhkuvista tallilaisista. Ja kun yhtälöön lisätään kiireinen äiti, soppa on aikalailla valmis.

Tämän sivun kuvat ©
Gál Ildiko, J. Toffi, J. Svercicova, Milena N., LRK, SRK.