Alku Ilmoitustaulu Info Hevoset Hevosten hoitaminen Yksityistalli Toimisto Puskalennätin Yhteys

Hevosten hoitaminen


Hoitohevoshakemus // Hoitajalista // Säännöt // Päiväkirjat // Hoitokuittaus

Ratsastuskoulun käytävillä parveilevat hoitajat pitävät paitsi hevosista ja asiakkaista huolta, ovat he myös tallin sydän. Tallilla tutustutaan, solmitaan ystävyyssuhteita, ihastutaan ja vihastutaan - ja hevoset kuuntelevat kaiken. Haluatko osaksi hoitajapoppoota? Täytä hakemus ja vilkaise hoitajalistalta millä hevosilla on jo hoitaja. Hevosenhoitokurssilta ammentaa ideoita ja inspiraatiota tiedon lisäksi pitkälle hoitajan uralle.

Ratsastuskouluhevosen hoitajalla on paljon vastuita. Hänen tulee harjata hevonen huolella ennen ensimmäisen tunnin alkua, puhdistaa sen kaviot ja pitää sen yleisilme siistinä. Myös karsinan pitää olla puhdas ennen asiakkaiden saapumista (karsinan siivous & ruoka- ja vesikuppien putsaaminen)! Kun ylimääräistä aikaa jää, hoitohevosen varusteita voi putsata vaikka yhdessä muiden tallilaisten kanssa. Henkilökunnalle on syytä ilmoittaa, mikäli huomaa hevosessa jotain tavallisesta poikkeavaa, kuten tarhailun aikana sattuneen haaverin. Hoitajat auttavat tallissa tunnille tulevia kokemattomampia ratsastajia muun muassa satuloimalla hankalimmat ponit ja taluttamalla alkeistunneilla. Hoitohevosen vapaapäivänä voi hoitaja liikuttaa sen ratsastuksenopettajan luvalla esimerkiksi taluttelamalla lähiympäristössä tai vastuuksien kasvaessa juoksuttamalla. Ratsastaminen sen sijaan on turvallisuussyistä ehdottomasti kielletty, eikä hevosia saa ottaa ulos karsinoistaan ilman lupaa! Hoitajat noudattavat tallisääntöjä antaen esimerkkiä oppilaille. Hoitajilla on myös omat sääntönsä, joihin on hyvä tutustua huolella ennen hakemuksen lähettämistä.

Vastuiden mukana tulee myös vapauksia ja etuoikeuksia! Mitä kokeneempi hoitaja on, sitä enemmän ratsastuskoulun henkilökunta häneen luottaa. Susikalliolla voit halutessasi edetä hoitajatasoilla, joiden myötä ovet hahmonkehitykseen ja suurempiin vapauksiin aukenevat. Tasoista ei kuitenkaan ole pakko välittää, voit keskittyä ihan muihin asioihin niin halutessasi!

Hoitajan tulee osoittaa aktiivisuutta tallilla pitääkseen hoitohevosensa. Aktiivisuudeksi lasketaan tallilla käyminen (hoitokuittaus, chatissa jutteleminen, foorumiaktiivisuus), tunneille ja tapahtumiin osallistuminen sekä päiväkirjan pitäminen. Me uskomme kuitenkin kirjoittamisen vapaaehtoisuuden johtavan inspiroituneempiin tarinoihin, joten päiväkirjan kirjoittaminen on vain yksi vaihtoehto monien joukossa! Halutessaan hoitaja voi osoittaa aktiivisuutensa aivan muilla saroilla, kuten Arkistossa hahmojen välisiin suhteisiin paneutuen. Tallielämä ei aina ole joka päiväistä hevosten puunausta ja kuraisia satulavöitä, joskus suhteet muihin tallilaisiin vievät huomion aivan toisaalle...

Mitä pidemmälle mietitty ja realistisempi hahmo, sitä mielenkiintoisempaa hahmosta on kirjoittaa ja lukea! Muiden tallilaisten on myös helpompaa ottaa hahmosi mukaan tarinoihin, kun esittelet hahmosi huolellisesti. Susikalliolla ei ole ikärajoja, mutta tallista saa eniten irti yli 13-vuotiaat. Sub-hahmot ovat sallittuja, kunhan itse jaksat hahmoja ylläpitää. Yhdellä hahmolla voi olla korkeintaan kaksi hoitohevosta samaan aikaan, eikä hoitohevosten vaihteleminen ole kovinkaan toivottua. Mieti siis huolella hoitohevosvalintaa! Autamme mielellämme löytämään sopivan hoitohevosen - ota siis rohkeasti yhteyttä, jos mielit hoitohevosta, mutta et ole aivan varma valinnasta. Me autamme kyllä! Tutustu tallilaisiin ja esittele oma hahmosi.

Hoitajien palkitseminen

Päiväkirjoissa julkaistuihin tarinoihin ja piirroksiin saa kommentin tallin henkilökunnalta. Kommentin lisäksi päiväkirjamerkinnöistä voi saada 0-5 tallipistettä laadukkuuden ja panostuksen mukaan. Hoitolomakekuittauksesta ja Arkisto-tarinoista saa aina yhden pisteen. Toisinaan jaamme myös merkkejä. Hoitajat voivat halutessaan kerätä tallipisteensä ja ansionsa itse omaan esittelytopaansa kopioimalla ne henkilökunnan kommentista, tai jättää ne huomiotta.

Yksi piste vastaa yhtä virtuaalieuroa. Hoitajat voivat ostaa ansaitsemillaan virtuaalieuroilla uusia tavaroita itselleen ja hoitohevoselleen. Tallikauppanamme toimii EQP. Ratsastuskoulu tekee kuitenkin itse isommat hankinnat, kuten satulat, suitset ja loimet! Kerää haluamasi tuotteet ja lähetä hoitokuittauslomakkeella tuotenimet, värit ja hinnat, niin siirrämme tuotteet hevoselle sattariin.

Hoitajille järjestetään erityisiä palkintoratsastuksia omalla hoitohevosellaan kiitoksena hyvin tehdystä työstä!

Kuukauden hoitaja

Kuukauden hoitaja on erityisen ansioitunut hoitaja - hänen hevosensa kiiltelee kilpaa auringon kanssa ja päiväkirjaa on ilo selata aina uudestaan. Hahmo ja päiväkirja muodostavat hallitun kokonaisuuden, ja hahmon maailmaan on helppo päästä mukaan. Kehityksen suorastaan tuntee näpeissään!

Hoitajatasot

Susikalliolla hoitajatasoja on kolme. Tallille saapuessa on kaikki outoa ja vierasta, mutta hetken jo hoidettuaan huomaa kuuluvansa porukkaan. Eikä aikaakaan, kun itse on se hoitaja, jota kaikki katsovat ihaillen...! Tasoilla edetäkseen on kerättävä tallipisteitä (tarinat päiväkirjassa/Arkistossa, hoitokuittaukset) ja tehtävä erilaisia tasotehtäviä. Tehtävät voivat olla pakollisia ( → ) tasolla edetäkseen tai vapaaehtoisia ekstratehtäviä ( ♥ ) joista saa 5 ylimääräistä tallipistettä. Lisää kaikille avoimia tasottomia esktroja täällä!

Sudenpentu (ei yhtään tallipistettä)

Tervetuloa talliin! Tästä se alkaa, seikkailusi Susikalliolla.

→ Esittele itsesi muille täällä, ja tee erillinen viesti omaan topaasi tasoja, rahoja ja merkkejä/palkintoja varten.
→ Tee oma päiväkirjasi ja tutustu uuteen hoitohevoseesi.
→ Ilmoittaudu jollekin viikkotunnille alkeis- tai helppo C-tasolta.
→ Auta henkilökuntaa tekemällä ylimääräisiä tallitöitä.
→ Auta hoitohevosesi ratsastajaa tallissa/taluttamalla alkeistunnilla.
♥ Juttele kahvihuoneessa jonkun toisen tallilaisen kanssa.
♥ Sovi juoni tallikaverin kanssa ja kirjoittakaa siitä yhdessä tarina vuoroja vaihdellen.

Laatuhoitaja (yli 50 tallipistettä)

Olet ansainnut paikkasi susikalliolaisena. Voit jo kävellä käytävillä saamatta osaksesi oudoksuvia katseita...
• Hoitohevosesi huolellinen hoito on huomattu, ja voit halutessasi hakea toista hoitohevosta.
• Voit vuokrata hoitohevosesi kerran viikossa lauantain hoitajatunnille, mikäli tuntitasosi on vähintään helppo C.
• Voit vuokrata hoitohevosesi tallin ulkopuolisiin kisoihin.

→ Osallistu leirille, talkoisiin tai illanviettoon.
→ Hemmottele itseäsi shoppailureissulla EQP:hon.
→ Osallistu tallikisoihin joko ratsastajana tai muussa roolissa, esimerkiksi puomin nostajana.
→ Puhdista hoitohevosesi varusteet yhdessä tallikaverin kanssa.
♥ Parasta on tallikaverit! Tee jotakin hölmöä yhdessä tallilaisen kanssa, jonka kanssa ET vielä ole kirjoittanut yhdessä tarinaa. Kirjoittakaa hölmöilystä yhteistarina kirjoitusvuoroja vaihdellen.
♥ Lähde jonkun henkilökunnan jäsenen kanssa taluttelemaan hoitohevostasi maastoon.

Alfahoitaja (yli 100 tallipistettä)

Onneksi olkoon! Olet kaikkien tuntema, suosittu kasvo tallilla. Jopa henkilökunnan mielestä.
• Voit hakea vuokrahevosta.
• Voit vuokrata hoitohevosesi kerran viikossa itsenäiseen ratsastukseen, mikäli tuntitasosi on vähintään helppo B.

♥ Lähde Vionan mukaan kisamatkalle kisahoitajaksi.
♥ Tutustu vuokrahevosesi hoitajaan. Jouduthan jakamaan hänen kanssaan hevosen.
♥ Lähde leirille tai vaellukselle avustajan roolissa!
♥ Järjestä illanvietto tallilla/muu "orientaatiotempaus" uusille hoitajille.
♥ Aina ei kaikki mene kuin elokuvissa! Todista/ole osallisena onnettomuutta tai epäonnistumista ratsastustunnilla.
Tämän sivun kuvat ©
Lars M. Karlsson, Milca, Salla Kuikka, Milena N., LRK, SRK.