Alkeiskurssin uusi käsite

Alkeiskurssilla ratsastetaan taluttajan kanssa possujunassa 10 tuntia, kirjoitetaan kappaletolkulla miten hevonen kääntyy ja opettaja simputtaa kantapäistä, right? Unohda tylsät kurssit ja buustaa virtuaalinen ratsastusharrastuksesi uuteen nousuun Susikallion parannetulla, hauskalla alkeiskurssilla! Pidä hatustasi, me olemme valmiit muuttamaan käsityksesi alkeiskursseista.

Alkeiskurssi kestää yhden tuntikauden ja sisältää noin 20 tuntia. Ensimmäinen tunti on teoriaa hevosen hoitamisesta ja se suoritetaan jo ilmoittautumisen yhteydessä. Siinä olikin se pakollinen osa kurssia, joka vaaditaan hoitohevosen hakemiseen ja ratsastuskoululla etenemiseen. Helppoa!

Missä mä olen... Onko täällä muita??

Alkeiskurssin ensimmäisen tunnin jälkeen porukka alkaa monesti tiivistyä. Yhtäkkiä löytyykin juttuseuraa, eikä hevosten joukosta tarvitse arpoa oikeaa yksilöä yksin. Ehkä kurssiporukasta löytyy uusi paras tallikaveri tai ehkä hahmosi iskee silmänsä toiseen ratsastajaan... Me Susikalliolla haluamme tukea hahmojen välisten suhteiden kehitystä ja mahdollistaa sen suorittamalla alkeiskurssin aivan uudella tavalla, roolipelin merkeissä!

Tavanomaisten tuntipohjien sijaan foorumille ilmestyy rope-boardille muutama vaihtoehto, joista kukin valitsee mieleisensä. Kurssista 25 % muodostuu yhteen peliin osallistumisesta, mutta emme estä osallistumasta vaikka kaikkiin! Luonnollisesti myös omien pelien keksiminen on sallittua. Alkeiskurssi-pelit tunnistaa AK-merkinnästä. (AK = alkeiskurssi)

Kun teoria ja peli on ohi, jää jäljelle alkeiskurssin fiilistely omassa päiväkirjassa. Se voi olla mitä tahansa tunnin kulua kuvaavista tarinoista tallin käytävälle sijoittuvaan jännitykseen muiden kurssilaisten kanssa. Miksei vaikka kuvakollaasi uusista ratsastusvaatteista, jotka hahmo on kurssia varten hankkinut.

Alkava alkeiskurssi julkaistaan aina foorumille ratsastustunnit-osioon omana topanaan, johon oppilaat voivat halutessaan kerätä tuotoksiaan matkansa varrelta. Topasta voi myös tarkistaa kurssin kuvitteelliset päivämäärät, tuntien teemat ja hevosjaot omia tarinoitaan varten. Tunneista ei kuitenkaan julkaista varsinaisia tuntipohjia, eikä näin ollen sinunkaan tarvitse rämpiä tunti kerrallaan kuittauksia rustaten. Emme tietenkään pistä pahaksemme päästessämme lukemaan alkeiskurssilaisten tuntifiiliksiä... ;-)

Alkeiskurssi takana. Haikeaa!

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös alkeiskurssikausi. Kurssi kestää kaudesta riippuen tarinallisesti noin 15-20 tuntia, kesäkauden ollessa yleensä muita hieman intensiivisempi. Esimerkiksi syyskausi kestää syyskuusta joulukuuhun, joten mikään kiire kurssin suorittamisella ei ole. Ei paineita! Ja vaikka kurssin saisitkin 100 % suoritettua vaikka syyskuun toisena päivänä, tarinallisesti hahmosi käy joka ikisen tunnin jouluun saakka. Ei silti hätää, voit pitää itsesi kiireisenä hakemalla jo hoitohevosta. Hoitohevosta voit hakea, kun teoriaosuus on takana. Eli toisin sanoen, kun olet kurssille ilmoittautunut. Jos sekään ei riitä, voit ilmoittaa itsesi foorumilla vapaasti alkeis-ja jatkotason tunneille. Joskus opettajat päästävät alkeiskurssilaisia jo helppo C-tunneillekin...

Ratsastuskoulu Susikallio
Koivukuja 10
Susijoki

Avoinna ti-pe 14.30-21.30 ja la-su 8-17.

© Ratsastuskoulu Susikallio 2008-2018. All rights reserved. VIRTUAALITALLI / VIRTUAALIHEVONEN