Ratsastuskoulun hevosten hoitaminen

Hoitajana ratsastuskoululla

Ikioma hoitohevonen – harjaushetkiä, hoitovihkoja, oppilaiden ihailevia katseita. Mitä sinä olisit valmis tekemään saadaksesi harjata ratsastuskoulun halutuinta hevosta milloin tahdot, olla osana kahvihuoneen hetekan valtaavaa hoitajajengiä?

Hoitajien vastuu on suuri, eikä hoitajuus aina ole itsestäänselvyys. Alkeiskurssin teoriatunnin jälkeen voi jättää hoitohevoshakemuksen tallin hoitajavastaavalle. Hakijoita on paljon, eikä ihme jos mielen täyttää polttavat kysymykset. Olenko varmasti hevosen arvoinen? Ottavatko vanhemmat hoitajat porukkaansa? Et voi kuin odottaa ja jännittää tuloksia!

Jos onnetar suosii, nimesi ilmestyy ilmoitustaulun hoitajalistalle. On aika tutustua uuteen hoitohevoseen! Susikalliolla hoitajat pitävät huolta hevosen puhtaudesta harjaamalla, puhdistamalla kaviot ja tarkistamalla terveydentilan yleisesti. Myös karsinan puhdistus kuuluu hoitajan vastuisiin. Hevosten ja tallin täytyy olla siistejä oppilaiden tullessa tunneille, tai ratsastuksenopettaja Ekvallin puhuttelu odottaa… Pienimmästäkin poikkeavuudesta, kuten nirhamasta, kannattaa myös raportoida henkilökunnalle välittömästi.
Hoitajien näkyvin tehtävä on auttaa oppilaita tarpeen mukaan. Kokeneemmat ratsastajat haluavat toisinaan varustaa itse hevosensa tuntia varten, mutta erityisesti alkeiskurssilaisten auttaminen tallissa on tärkeää! Alkeiskurssilla taluttaminen on myös hoitajan vastuulla.

Tallityöntekijät tarhaavat ja ruokkivat hevoset. Hoitajien ei tarvitse osallistua tallitöihin karsinan siivousta lukuun ottamatta, mutta ahkeruus varmasti huomataan… Hoitajilla ei myöskään ole turvallisuussyistä lupaa itsenäiseen ratsastamiseen hoitohevosilla. Ratsastaa voi ohjatusti viikoittaisilla hoitajatunneilla - sekä totta kai ratsastuskoulu kannustaa hoitajia käymään kaikilla ratsastustunneilla, joilla pääsee paitsi tutustumaan koulun muihin hevosiin ja kävijöihin, saa myös paljon ideoita omia palkintotunteja varten. Ahkerimmat hoitajat palkitaan erityisillä palkintoratsastuksilla, joilla pääsee nauttimaan omalla hoitohevosellaan ratsastuksesta itsenäisesti!

Onnekkaimpien hoitajien hevosilla on sopimusvuokraaja. Tällöin hoitajat pääsevät tallille myös sunnuntaisin, avustamaan vuokraajia ja ihailemaan hoitohevosiaan valmennuksissa ja kilpailuissa. Muutoin hoitajat ovat tervetulleita tallille sen aukioloaikojen puitteissa, noin tunnin ennen ja jälkeen ovien sulkemista.

Motivoituneisuus ja ahkeruus palkitaan, myös Susikalliolla. Kun hoitaja on hoitanut vähintään yhden tuntikauden ajan ja edennyt ratsastustunneilla helppo B-tasolle, tarjotaan hänelle mahdollisuutta koeratsastukseen ja vuokrahevoseen! Vuokrahevoselle tehdään kausisuunnitelma, ja vuokraajana pääsee nauttimaan ratsastuksesta aivan uudella tasolla.

Hoitajan päiväkirja

Hoitamisesta tulee pitää päiväkirjaa vähintään kerran kuukaudessa. Päiväkirjamerkintä voi olla perinteikäs tarina, tunnelmallinen piirros tai vaikka viimeisimmän palkintotunnin kuittaus. Hoitaa voi myös pikiksessä, jos kiireet kaatuvat niskaan.
Kiinnostaako roolipelaaminen? Myös hoitajat voivat olla osa Susarin rpg-yhteisöä!

Kyllä, tahdon mukaan ratsastuskoulun hoitajajengiin!

Hoitajaksi voi hakea, kun on ilmoittautunut alkeiskurssille ja suorittanut hyväksytysti sen teoriaosuuden (hevosen hoitaminen). Jokaisen hoitajan titteliä havittelevan hahmon on käytävä alkeiskurssi! Vaikka sinulla siis olisi jo hahmo Susikalliolla, ilmoitathan uuden hahmosi alkeiskurssille.

Emme järjestä varsinaisia hoitajahakuja, joten hakemuksen voi jättää koska tahansa.

Hoitajavastaavalle voi jättää toiveita hoitohevosesta, mutta kovan kilpailun vuoksi toiveet eivät aina täyty. Tärkeintähän on, että pääsee mukaan porukkaan…

Sinun tulee keksiä mahdollisimman realistinen hahmo ratsastuskouluun. Meillä ei kukaan ole GP-tasoinen olympiaratsastaja, olemme tuiki tavallinen Varsinais-Suomalainen ratsastuskoulu ;-)

Hoitamiseen ei ole ikärajaa eikä hoitajan tarvitse osata ratsastaa. Kuka tahansa voi hakea Susikalliolle, kokemuksesta, lahkeiden määrästä ja etnisestä taustasta huolimatta!

Hakemuskaavake

Hahmon etu- ja sukunimi, mahdollinen kutsumanimi:
Ikä ja pituus *:
Hahmon luonne lyhyesti:
Alkeiskurssin teoria hyväksytty pvm:
Toivehoitohevonen (nimeä väh. 2):

*alle 18-vuotiaat ovat ratsastuskoululla junnuja ja hoitavat pääsääntöisesti poneja. Pyrimme kuitenkin löytämään mahdollisimman sopivat matchit!

Hakemaan!

Onnea hakuun!
Ratsastuskoulu Susikallio
Koivukuja 10
Susijoki

Avoinna ti-pe 14.30-21.30 ja la-su 8-17.

© Ratsastuskoulu Susikallio 2008-2018. All rights reserved. VIRTUAALITALLI / VIRTUAALIHEVONEN