Ratsastustunnit

Ratsastustunnilla opettaja keskittyy ratsastajiin. Tunneilla opitaan ratsastamaan erilaisilla hevosilla, niin koulu- kuin estetunneilla. Kaikki aloittavat alkeiskurssilta ja etenevät kausitunneilla, aina helppo A-tasolle saakka!

Opetushevoset on työhönsä tarkoin valikoituja, erilaisia persoonia, joilla jokaisella on tarjota uutta opittavaa ratsastajilleen. Tarjoamme ratsastajillemme mahdollisuuden niin osaavilla hevosilla harjoitteluun kuin projektihevosten kouluttamiseen omalla ratsastustunnilla. Tunneillamme on paljon tarjottavaa siis myös kokeneemmillekin ratsastajille.

Alkeiskurssilta kisatamineisiin

Susikalliolla jokainen uusi oppilas aloittaa alkeiskurssilta. Alkeiskurssi kestää yhden tuntikauden ajan (syyskausi: elo-joulukuu, kevätkausi: tammi-toukokuu, kesäkausi: kesä-heinäkuu), ja sen aikana oppilaat tulevat tutuiksi niin tallin, hevosten kuin muiden tallilaistenkin kanssa. Alkeiskurssin voi korvata myös erillisellä testitunnilla, mutta reputtaessaan joutuu joka tapauksessa kurssin käymään...

Kausitunnit

Kevät- ja syyskauteen sisältyy noin 20 ratsastustuntia, joista suunnilleen joka toinen pidetään opettajan toimesta ns. reaalituntina ja joka toinen on kuvitteellinen. Kausille myydään sekä 5- että 10-kerran kortteja, mutta motivoituneimmat käyvät koko kauden tunneilla ja edistyvät muita nopeammin!

Ratsastaja voi valita este-, koulu-, yleis- tai maastoestetuntien väliltä. Yhdellä kaudella ratsastetaan aina saman tasoisilla tunneilla, lajista riippumatta. Voit siis ratsastaa esimerkiksi sekä koulu helppo C- että yleis helppo C-tunneilla! Kauden päätteeksi ratsastuksenopettaja kehottaa joko vaihtamaan ryhmää tai jatkamaan samassa ryhmässä seuraavalle kaudelle.

Kiinnostavampia tunteja!

Joskus tunti ei vaan suju - hirmumyrsky yllättää alkeiskurssilaiset, joskus tallin prinsessaponin mielestä huopa on huonosti. Ja joskus iskee aivan mieletön tuuri! Arpaonnitunneilla mikään ei ole varmaa, paitsi oudot sattumukset.

Arpaonnitunnit on merkattu selkeästi muista tunneista erottuviksi, ja niihin vaikuttaa foorumin modejen keksimät säätilat, hevosten vinksahdukset, maneesin remontit, opettajan mielentilat... milloin mikäkin.

Ratsastustasot

Virtuaalisilla ratsastustunneilla taso määräytyy sen perusteella, miten hyvin osaa kunkin tason asioita kirjallisesti selittää. Esimerkiksi helppo B-tasolla tulee osata selittää jo seikkaperäisesti pohkeenväistön ratsastaminen. Näin ollen kaikki aloittavat ratsastuksen alkeiskurssilta ja saavat yhtäläisen, reilun pohjan varsinaisille kausitunneille.

Ratsastajat voivat vapaasti valita alemman tason tunteja, mutta oman tason ylittäville tunneille ratsastajia ei hyväksytä. Joskus tunnin taso voi sijoittua kahden eri tason välimaastoon, tällöin tietenkin molempien tasojen ratsastajat ovat tervetulleita mukaan!

Tunnit on jaettu kuuteen tasoon (klikkaa tason nimeä lukeaksi lisää tasosta!):Reaalitunteja ja kuvitteellisia tunteja

Jokaiselle kausiryhmälle on foorumilla oma topic, johon kerätään kulloisenkin tunnin pohjatiedot ja maksut. Koska tuntikausi on melko pitkä aika, olemme jakaneet tunnit reaali- ja kuvitteellisiin tunteihin. Harrastamisen tulee olla hauskaa ja innostavaa!

Tarinatunnit

Tarinatunnille ratsastuksenopettaja kerää ilmoittautujat tunnin kutsusivulle ja antaa tuntipohjan, josta käy ilmi tunnin kulku ja tehtävät. Oppilaat maksavat tunnin tuntimaksulla joka voi olla mitä vain tarinasta piirrokseen, opettajan kulloisenkin ohjeen mukaisesti.

Kysymystunnit

Kuin tarinatunti, mutta opettaja jakaa ohjeiden sijaan kysymyksiä, joihin oppilaat vastaavat parhaansa mukaan omin sanoin. Apulähteiden käyttö on kiellettyä!

Nimilistatunnit

Osa kauden tunneista pidetään nimilistatunteina. Oppilaat palkitaan hyvästä työstä opettajan kommenteilla, eikä NL-tunnista tarvitse kirjoittaa erillistä maksua.

Ropetunnit

Millaista olisi pelata kokonainen estetunti? Kokeile! Lyhyillä vuoroilla kulkeva ropetunti on mielenkiintoista niin seurata katsomosta kuin istua satulassa. Käytännöllisyyden nimissä ropetunnit voivat olla vain tehotunteja, eli korkeintaan 4 ratsukon tunteja.

Kuvitteellinen tunti

Tunnin kutsuun ilmestyy totuttuun tapaan hevosjako ja tunnin aihe, mutta tunnista ei tule tuntipohjaa tai opettajan kommentteja, eikä oppilaiden myöskään tarvitse liikauttaa eväänsä tunnin suhteen. Miten helppoa! Halutessaan tunnista voi ammentaa esimerkiksi omassa päiväkirjassaan.Välikäynteihin siirryttäessä Riku taisi jo huokaista ja ehtiä toivoa, että sen osalta tämän päivän duunit olisivat tässä. Mä taisin toivoa ihan samaa, mun jalat tuntuivat olevan keitettyä spagettia jo nyt. Ei helkatti, miten joku hevonen ja jotkut näin helpotkin asiat kuin maapuomit voivat olla niin vaikeita?

- Elve, alkeisestetunti 12.10.2016

Tule ratsastamaan!

Tunneille on helppo tulla mukaan. Virtuaaliselle ratsastustunnille voi tulla kuka tahansa, eikä mitään IRL-kokemusta vaadita. Tee foorumillemme oma tunnus ja ilmoittaudu seuraavalle alkeiskurssille! Ilmoittaudu mukaan alkeiskurssille, vaikka aikoisit skipata varsinaisen kurssin suorittamalla sen testitunnilla.

Ratsastuskoulu Susikallio
Koivukuja 10
Susijoki

Avoinna ti-pe 14.30-21.30 ja la-su 8-17.

© Ratsastuskoulu Susikallio 2008-2018. All rights reserved. VIRTUAALITALLI / VIRTUAALIHEVONEN