Roolipelaaminen Susikalliolla

Susikallio tarjoaa puitteet yhteisöllisempään harrastamiseen - roolipelaamisen eli RPG:n muodossa. Roolipeli voi olla esimerkiksi tiettyyn tallialueeseen, kuten maneesin patiolle, sijoittuva kahden tai useamman hahmon välinen tarina, jota kuljetetaan eteenpäin lyhyillä tarinavuoroilla. Toisin kuin tavallista päiväkirjamerkintää kirjoittaessa, pelatessa et voikaan itse määrätä tapahtumien kulkua, vaan hahmot, juonet ja ideat kehittyvät vuoro vuorolta.

Pelaamisen on tarkoitus tuoda lisäväriä tallielämään, eikä kenenkään ole pakko pelata, jos ei halua! Susikalliolla voi harrastaa myös vapaasti, ilman pelin tuomia hierarkia- ja draamakuvioita. =)

Hahmo

Uuden pelihahmon saapuessa tallille aloittaa hän automaattisesti ratsastuskoulun alkeiskurssilaisena. Alkeiskurssin jälkeen voi hakea hoitohevosta ja jatkaa mieleisilleen kausitunneille, mahdollisimman realistisesti edeten. Alkeiskurssi kestää yhden tuntikauden verran, mutta sen voi halutessaan myös korvata erillisellä testikerralla! Testin reputtaneet oppilaat tosin joutuvat muiden mukana kurssille häntä koipien välissä... Alkeiskurssi on perinteistä poiketen osittain kuvitteellisin tunnein ja pelein toteutettu, joten tylsää puurtamista se ei tule olemaan!

Hahmo voi olla kuka tahansa. Lapsi, nuori, vanha, täti, setä, kokenut, kokematon. Kunhan hahmosi inspiroi sinua kirjoittamaan! Mieti siis huolella hahmosi ulkonäköä, luonteenpiirteitä ja ratsastustaustaa. Muista, että Susikallio on realistinen talli, eikä meillä kukaan osaa piffejä ja paffeja syntyessään. Syitä alkeiskurssille hakeutumiseen voi olla monia - onko hahmosi vasta löytänyt tiensä tallille syystä tai toisesta, onko hän kenties palaamassa harrastuksen pariin tai ehkä vain halajaa edetä hierarkian askelmia isoin harppauksin kohti mainetta ja mammonaa?

Sinulla voi olla Susikalliolla niin monta hahmoa kuin haluat, eikä kaikilla ole pakko osallistua peleihin. Voit keksiä pelaamiseen ihan oman hahmonsa! Hahmojen määrää rajoittaa vain oma panostuksesi - ethän tee hahmoja, joilla et tee mitään.

Roolipeli vai yhtäri?

Hahmojen välille syttyy romansseja, draamaa - tai vaikka yhteisiä maastolenkkejä. Yhteistarina eli yhtäri on mitä toimivin valinta, kun tarinassa halutaan ottaa kahden hahmon näkökulmat esiin, mutta juoni on jo valmiina. Yhtäriä voi kirjoittaa varsinaista roolipeliä vapaammin, eikä säännöt esimerkiksi autohittaamisen suhteen ole ihan niin tiukt.

Pelisäännöt

Realismi ennenkaikkea

Koska Susikallio on realistisuutta tavoitteleva virtuaalitalli, myös pelaamisen on oltava realistista. Tallillamme ei näy yksisarvisia saati grand prix-tasoisia tuntiratsastajia. Pyri noudattamaan etusivun sääennusteita, tutustu ympäristöön ja muihin hahmoihin tarkasti ennen kuin aloitat. Tutustu myös muiden kirjoituksiin ennen kuin ryhdyt tuumasta toimeen!

Ethän autohittaa

Autohittaaminen, eli muiden hahmojen puolesta kirjoittaminen - kuten repliikkien ja tekojen - on kiellettyä. Elät peliä hahmosi silmin, etkä voi tietää, mitä vastapelaaja suunnittelee.

Muista, mitä hahmosi tietää!

Vaikka sinä olisitkin lukenut tallikaverin historiasta kaiken syntymäpaikasta lukiovuosiin, ei hahmosi voi tietää uudesta tallikaverista mitään ennen kuin he peleissä tai tarinoissa tutustuvat.

Tee korjaukset harkiten

Kaikille tulee välillä typoja, lauseita unohtuu välistä tai ajatus ei välity toivotusti. Älä kirjoita perään uutta viestiä, vaan korjaa Edit-nappulaa painamalla vanha tekstisi. Jos muutat vastauksesi sisältöä huomattavasti, muista mainita siitä viestin loppuun punaisella. Pyri kuitenkin välttämään sisällöllistä muokkaamista jälkeenpäin.

Muotoile selkeästi

Jotta roolipeliä on helppo seurata, tulee muotoilujen olla selkeät. Kirjoita roolipeliä aina ensimmäisessä persoonassa, eli minä-muodossa. Erota hahmosi ajatukset muusta tekstistä selkeästi, esimerkiksi kursiivilla. Muista erottaa myös repliikit, joko "-merkeillä tai ajatusviivalla. Vältä ylenpalttista koristelua fonteilla ja väreillä - anna tekstisi loistaa. Keep it simple!

Annoin katseen selata päivän tuntilistoja rivi riviltä. Missä minun nimeni on? Taneli, Talvikki, mutta ei minun nimeäni. Oliko ratsastuksenopettaja unohtanut minut heti ensimmäisenä päivänä? Mitä minä nyt tekisin? Kuulin askeleiden lähestyvän, mutten tunnistanut tulijaa. Keräsin kaiken rohkeuteni.
"Hei... Onkohan mut unohdettu? Mä olen Maikki, oon uus täällä..."

Ratsastuskoulu Susikallio
Koivukuja 10
Susijoki

Avoinna ti-pe 14.30-21.30 ja la-su 8-17.

© Ratsastuskoulu Susikallio 2008-2018. All rights reserved. VIRTUAALITALLI / VIRTUAALIHEVONEN