Tallin säännöt

#1 Ketään ei kiusata, syrjitä tai jätetä ulkopuolelle.
Susikallio on rento ja lämminhenkinen talli ja virtuaalitallina se muodostaa kävijöidensä yhteisön. Susikallion foorumille ovat tervetulleita kaikki käyttäjät, ikään, kokemukseen, mielipiteisiin ym. katsomatta. Samalla tavalla kaikki ovat tervetulleita osallistumaan foorumin keskusteluun ja liittymään Susarilaisten omaan WhatsApp-ryhmään. Foorumilla käyttäydytään asiallisesti ja muita haukkumatta. Kunnioitetaan toisten tarinoita, piirroksia ja nähtyä vaivaa kommentoimalla rakentavasti ja antamalla kannustavaa palautetta, emmekä koskaan kopioi muiden materiaalia. Yksi tykkäys voi merkitä toiselle enemmän kuin arvaatkaan! Ja jotta Susikallio säilyisi lämminhenkisenä ja mukavana harrastuspaikkana, emme salli foorumin tuplatunnuksia.


#2 Susikallion hevoset saavat elää kivutonta ja stressitöntä elämää.
Susikalliolla hevosten vahingoittamisesta rangaistaan ankarasti. Me emme suvaitse tarpeetonta raipan käyttöä rangaistusvälineenä missään tilanteessa. Hevosia ei lyödä eikä rangaista väkivalloin. Susikalliolla ei käytetä kannuksia tai kankikuolaimia ennen Helppo A-tasoa, sillä heikon istunnan omaava ratsastaja saattaa vahingossa satuttaa ratsuaan kovilla apuvälineillä. Opetushevoset saavat nauttia rauhassa vapaahetkistään tarhassa, syödessään ja öisin. Niitä ei tuolloin häiritä vaan säilytetään tallissa hevosten kotirauha.

#3 Siisti talli on mukava talli.
Jos roskaat, siivoat! Auta tallityöntekijöitä lakaisemalla omat jälkesi, siivoamalla (hoito)hevosesi karsinan ja levittämällä henkilökohtaisen omaisuutesi vain sinulle annettuun kaappiin. Jos koet valtavaa sisäistä tarvetta levittää tavaroitasi ympäri maita ja mantua, oletettavasti myös siivoat jälkesi. ;)

#4 Ole oikeassa paikassa oikeaan aikaan.
Tallin ovet ovat avoinna kävijöille 8-22, muina aikoina vierailijat työntekijöitä lukuunottamatta ohjataan antamaan hevosille yörauha. Yksityistalliin vain yksityishevosten omistajat ja hoitajat sekä yksityistallista vastaavat työntekijät. Kakkostalliin on asiaa vain, jos kantaa tallin työntekijän titteliä. Ratsastuskoulun tilat ovat avoinna kaikille! Päätallin heinävintin avaimen voi käydä pyytämässä tallinomistajan toimistosta, mutta ethän häiritse suotta. Saatat muutoin saada Rikun ensi tunnille...

#5 Ratsasta luvallisesti, niin ei tarvitse juosta karkuun kiukkuista tallimestaria.
Susikalliossa ei kukaan saa ratsastaa ennen kuin on käynyt alkeiskurssinsa kunnialla loppuun saakka. Ei edes maastossa. Ai miksikö? Tällä säästämme ehkä joitakin roposia murtuneista käsistä, lassotuista hevosista ja pettyneistä heppatytöistä. Hoitajat saavat liikuttaa hoitohevosensa niiden vapaapäivinä. Kaikilla hevosilla on vähintään yksi vapaapäivä maanantain lisäksi. Yksityisen omistajat huolehtivat oman silmäteränsä hyvinvoinnista ja liikunnasta. Joskus käy niin, että aika ei riitä, jolloin kullannupun voi ilmoittaa opetuskäyttöön tietyiksi päiviksi. Ennen kuin syöksyt ilmoittamaan hevostasi tunneille, tarkastele siitä muutamaa seikkaa: pärjääkö sen kanssa muutkin kuin sinä, entä osaako se vähintään helppo C-tasoiset asiat, ylittääkö se rikkomatta itseään ja puolta estekalustoa edes ristikon? Viimeinen, vaan ei vähäisin kriteeri - emme valitettavasti voi ottaa turvallisuussyistä ryhmätunneille terhakoita oripoikia, vaikka ori olisi sinun kanssasi kuinka kiltti mammanpoika, ryhmätunneilla voi sattua ja tapahtua arvaamattomia. #muteimunmussukkateemitään!!

#6 Älä ole maneesizilla.
Susikallion suuri, avara ja valoisa maneesi houkuttelee. Kukapa ei haluaisi treenata mukavasti sisätiloissa? Niimpä, ja siksi maneesissa on syytä käyttäytyä järkevästi, jotta jatkossakin muillakin kuin tuntilaisilla on sinne asiaa. Maneesijakotuntien aikana yksityiset saavat puolet maneesista vapaaseen käyttöönsä. Myös tuntiaikojen ulkopuolella maneesi on käytettävissä, kovina ruuhka-aikoina otamme varausjärjestelmän käyttöön. Itsenäisesti ratsastavat ratsukot noudattavat aina liikennesääntöjä, ilmoittavat tulostaan ja poistumisestaan ja väistävät esteitä hyppääviä. Kukaan ei laukkaa toisen ohi, vaan laukassa liikutaan vastaan, eikä kukaan kävele kaviouralla. Jos maneesi on varattu kilpailuja, yksityistunteja, valmennuksia tai muita erityistilaisuuksia varten, ei sinne ole muilla ratsukoilla pääsyä. Kun haluat juoksuttaa, pyri käyttämään pyörömaneesia. Jos se on varattu, voit juoksuttaa yksäripuolella eli vanhan maneesin puolella, jos siellä on lisäksi max 2 ratsukkoa. Irtojuoksutus on sallittu ainoastaan maneesin porttien ollessa kiinni, eikä milloinkaan kentillä! Hevosten irtojuoksutus ehdottomasti kielletty, kun maneesissa muita hevosia. Ja ehkä se kaikkein tärkein viimeiseksi, if u make shit, u clean it up. ;)

#7 Muista, että täällä käy muitakin.
Kaikki kävijät eivät välttämättä halua lukea hahmosi villeimmistä seikkaluista Ersola Clubilla (vaikka todennäköisesti 99 % porukasta palaakin janosta), joten kunnioita pienimpien kävijöiden mielenterveyttä julkaisemalla K18 tarinat yksinomaan Arkistossa. Arkistoon saat salasanan pyytämällä sitä erikseen varastusta ketjusta. Welcome to the dark side of Susikallio, ihan omalla vastuulla.

#8 Sinä teet Susikallion!
Hevosten hoito tapahtuu kirjoittamalla päiväkirjaa, jonka jokainen tekee itse foorumille aloittaessaan Susikalliolla. Kirjoita vähintään kerran kuukaudessa. Jos tiedät, että et ehdi kirjoittaa kuukauden sisällä, olethan reilu muita kohtaan ja kerrot lomastasi foorumilla/wapissa. Toivomme tietenkin mahdollisimman paljon luettavaa tallin arjesta ja tapahtumista, sillä jokainen tarina tekee Susikalliosta Susikallion!

Ratsastuskoulu Susikallio
Koivukuja 10
Susijoki

Avoinna ti-pe 14.30-21.30 ja la-su 8-17.

© Ratsastuskoulu Susikallio 2008-2018. All rights reserved. VIRTUAALITALLI / VIRTUAALIHEVONEN