Sopimusvalmennukset

Kausisuunnitelma

Siinä missä tavallisella ratsastustunnilla opettajan huomio on ratsastajissa, valmennuksissa keskitytään ratsukkoon kokonaisuutena.

Yhdessä oman lähivalmentajan kanssa laaditaan henkilökohtainen kausisuunnitelma, jonka toteutumista oma valmentaja seuraa ja ohjaa parhaan mahdollisen kehityksen saavuttamiseksi. Ratsukko pääsee kerran kuussa oman valmentajansa ohjaukseen. Lähivalmennukset ovat yleisölle avoimia tilaisuuksia.

Valmennussopimuksen voi tehdä niin omalla yksityishevosellaan kuin valmennustallin vuokraratsulla. Sopimus on aina hevos- ja lajikohtainen tietylle valmentajalle. Nimikkoratsun voi vaihtaa vain erittäin painavasta syystä kesken kauden. Ratsastaja voi tehdä korkeintaan kaksi sopimusta per valmentaja. Pohdi siis tarkkaan, millä hevosella haluat kenenkin valmennukseen! Muista, että voit osallistua vapaasti kenen tahansa valmentajan avoimiin sopparivalmennuksiin.

Sopimus on voimassa kauden (kevät: tammi-touko, kesä: kesä-elo, syksy: elo-joulu) ajan ja purkautuu vain, mikäli ratsastaja ei osallistu kolmeen peräkkäiseen lähivalmennukseen.

Valmennussopimus soveltuu erityisesti kilpailemisesta tai kehittymisestä kiinnostuneille ratsukoille. Ratsun ei ole pakko olla ratsastajalle entuudestaan tuttu!

Sopimusvalmentajat

Tällä hetkellä Susikallion valmennustiimissä toimii kaksi sopimusvalmentajaa. Ratsastajat valitsevat sopivimman omaksi lähivalmentajakseen, jonka avulla saavutetaan tavoitteet kauden aikana. Sopparia voi jatkaa niin monta kautta kuin haluaa, mutta suunnitelmaa on välillä hyvä silmäillä läpi ja päivitellä.

Oman lähivalmentajan kanssa treenataan kerran kuukaudessa.
Muina aikoinan on enemmän kuin suotavaa valmentautua myös muiden sopparivalmentajien kanssa!

Anni Lehtelä
• Ratsastuksenohjaaja
• kouluratsastajat
Anni on kouluratsastajien lähivalmentaja.
Mikko Lehtelä
• Estevalmentaja
• este- ja kenttäratsastajat
Mikko on yli 17-vuotiaiden este-ja kenttäratsastajien lähivalmentaja.

Soppariratsastajaksi?

Henkilökohtainen kausisuunnitelma
- oma arvio ratsastustasosta
- tavoitetaso/oppimistavoitteet kauden päätteeksi; tavoitteiden ei ole pakko tähdätä seuraavaan ratsastustasoon
- suunnitelma tason saavuttamiseksi
- kauden päättyessä lähivalmentajan arvio kehityksestä

Koeratsastuspäivä
Ratsastuskoulu järjestää uusille valmennussopparilaisille muutaman kerran kauden aikana koeratsastuspäivän, joka ratsastetaan omalla nimikkohevosella. Lähivalmentaja antaa oman arvionsa ratsukon lähtötasosta ja laatii kausisuunnitelman yhdessä soppariratsastajan kanssa.

Harjoituskisat
Kuukauden viimeisenä sunnuntaina ratsastuskoulu järjestää vuorotellen este- ja kouluratsastuksen harjoituskisat, jotka ovat avoinna kaikille ratsastuskoulun asiakkaille. Harjoituskisoissa voi kokeilla taitojaan stressittömässä kisaympäristössä ja saada lähivalmentajan vinkkejä parempiin kisasuorituksiin. Harjoituskisoissa menestyttyään voi siirtyä seuraavalle ratsastustasolle (vähintään 5 sijoitusta omassa luokassa; yli 65 % tai 0 vp).

Harjoituskilpailuissa ratsastajan asun tulee olla siisti. Kisanumeroa ei vaadita. Estekilpailuissa suosittelemme turvaliivin käyttöä, kenttäkisoissa se on aina pakollinen. Raippa, avustaja ym. sallittu kaikissa harjoituskilpailuissa.

Tallikisat

Harkkakisojen jälkeen ratsukko voi suunnata tallikisoihin, joissa panokset ovat jo korkeammat: vastassa on niin oman tallin kerma kuin lähialueen ratsukotkin. Tallikisat ovat avoinna kaikille tasolla ratsastaville. Tallikisoissa ratsastajan tulee pukeutua vaaleisiin ratsastushousuihin ja tummaan yläosaan. Kisanumero on pakollinen. Hevosen harja tulee letittää koulukilpailuihin ja siistiä estekilpailuihin sekä varusteiden oltava kilpailuun soveltuvat.

Avoimet kisat

Susikallio järjestää satunnaisesti suurempia avoimia kisoja. Valmennussopparilaisten toivotaan edustavan ratsastuskoulua ja tuemme osallistumista erilaisin kannustimin (valmennukset, palkinnot ym.). Avoimissa kilpailuissa ratsastajan tulee pukeutua siistiin kisa-asuun (vaaleat housut ja ratsastustakki) ja kilpailualueella tulee esiintyä Susikallion tiimivaatteissa.

Kohti koeratsastusta!

Kun olet löytänyt sopivan vuokrahevosen tai haluat laatia sopimuksen yksityishevosellesi, varaa kalenteriisi seuraava koeratsastuspäivä. Koeratsastukseen osallistutaan sen omaan topiciin ja yhden päivän aikana voi osallistua kerran yhden lajin koeratsastukseen.

Mikäli olet uusi Susikalliolla, Sinun tulee keksiä mahdollisimman realistinen hahmo ratsastuskouluun. Meillä ei kukaan ole GP-tasoinen olympiaratsastaja, olemme tuiki tavallinen Varsinais-Suomalainen ratsastuskoulu ;-)

Kerro hakemuksessasi vähintään...
• hahmosi etu- ja sukunimi, mahdollinen kutsumanimi, hahmosi ikä
• nimikkohevonen (linkki sivuille, jos hevonen on omasi)
• hahmosi ratsastustaso ja laji, hevosen koulutustaso
• muutaman lauseen kuvailu hahmosta, mahdollinen kuva
• lähivalmentaja-toive
• (+ uusille: lyhyesti, millainen ja minkä ikäinen tyyppi ruudun takana lymyää.)

Ratsastuskoulu Susikallio
Koivukuja 10
Susijoki

Avoinna ti-pe 14.30-21.30 ja la-su 8-17.

© Ratsastuskoulu Susikallio 2008-2018. All rights reserved. VIRTUAALITALLI / VIRTUAALIHEVONEN