Alku Ilmoitustaulu Info Hevoset Hevosten hoitaminen Yksityistalli Toimisto Puskalennätin Yhteys

Tallin järjestyssäänöt

1. Talli on hevosten koti. Tallissa ei saa juosta, meluta tai muutoin häiritä hevosten kotirauhaa.

2. Hevosia ei saa häiritä! Karsinoihin, pihattoon ja tarhoihin meno ilman omistajan lupaa kielletty. Älä häiritse ruokailevaa tai nukkuvaa hevosta (ellei tunti ole alkamassa).

3. Hevosia ei saa ruokkia, eikä niille saa antaa makupaloja, sillä jotkin hevoset ovat hyvin ähkyherkkiä, ja toiset oppivat nopeasti kerjäämään ja jopa näykkimään!

4. Hoida hevosta aina karsinaan, pesupaikalle tai ulos hoitopuomille sidottuna vetosolmulla. Käytäviä ei saa tukkia. Karsinassa voi hoitaa ja laittaa kuntoon ilman sitomista, kunhan ovi pysyy kiinni, jotta hevoset eivät karkaa.

5. Vie tavarat aina takaisin omille paikoilleen. Käytävälle karsinan eteen unohtuneet tavarat ovat turvallisuusriski!

6. Kohtele hevosia aina asiallisesti. Pyydä ongelmatilanteissa apua kokeneemmilta! Susikalliolla ei koskaan lyödä hevosia.

7. Ilmoita pudonneista kengistä, rikkinäisistä varusteista ja loukkaantuneista hevosista aina tallin henkilökunnalle viipymättä.

8. Tupakointi sallittu ainoastaan merkityillä alueilla päätallin takaovella sekä maneesikahvila Tassun takana.

9. Koiria ei saa pitää tallialueella vapaana.

10. Susikalliolla ei kukaan ratsasta ilman kypärää.

11. Tallilta poistuessasi, varmista, että karsinan/tarhan salvat tulivat kiinni, ja korjasit omat jälkesi ja roskat roskiin. Siisti talli on kaikkien ilo!

12. Pysäköi ainoastaan pysäköintialueelle tallialueen ulkopuolelle. Tallipihaan saa ajaa vain tallinomistajan luvalla trailerilla/hevoskuljetusautolla.

13. Älä häiritse ratsastustunteja. Pyri hoitamaan asiat ratsastuksenopettajan kanssa tuntiaikojen ulkopuolella. Katsomossa ei saa meluta.

14. Ethän tuo sateenvarjoja, lastenrattaita tai muita hevosia mahdollisesti pelottavia esineitä lähelle hevosia.

Maneesissa / kentällä

1. Ilmoita saapumisestasi kuuluvasti, jotta maneesissa olevat hevoset eivät säikähdä.

2. Siivoa omat jälkesi maneesista/kentältä poistuessasi. Sammuta valot.

3. Noudata liikennesääntöjä! Älä ikinä ohita toista ratsukkoa uran ja seinän välistä, tai laukkaamalla ohi.

4. Älä häiritse ratsastustuntia. Hyppääminen, irtojuoksutus ja irtohypytys on kielletty ratsastustuntien aikana, sillä tuntihevoset saattavat säikähtää liukuoven takaa kuuluvaa kolinaa.

5. Maneesia ei voi varata kokonaan omaan käyttöön. Pyri sopimaan muiden ratsastajien kanssa yhteisistä hyppyajoista ym., jotta radan rakentaminen ja purkaminen sujuu joutuisammin. Sopu sijaa antaa!

6. Oriiden kanssa maneesiin on pyrittävä tuntiaikojen ulkopuolella, mahdollisuuksien mukaan silloin kun lähistöllä ei ole tammoja. Taluta oriasi aina ketjuriimunnarulla, suitsitettuna taikka pitkällä liinalla. EI koskaan pelkällä riimulla! Oriin omistaja on itse vastuussa hevosen aiheuttamista vahingoista.

7. Yksityisratsukot saavat ratsastaa vain alakentällä ja maneesin yksityispuolella ratsastuskoulun aukioloaikoina. Muina aikoina toki muuallakin, maalaisjärjen mukaan.

8. Maneesin ja kenttien huoltotöiden (lanaus, kastelu ym.) aikana ei saa olla kentällä/maneesissa.

Tämän sivun kuvat ©
tallin omaisuutta, Milena N., LRK, SRK.