Valera
INDEX - HEVOSET & PONIT - MYYNNISSÄ

Kortemaan Kalle


©
Gotlanninrussori, 126 cm
s.30.09.2012 VH13-028-0008
Ex-om.: Alegre / *lumienkuli* VRL-03491 om. Viona
KO: he A RE: 90 cm estepainotus

Yleisesti: Kalle on hieman vilunki, mutta kiltti poniori, joka soveltuu pienemmillekin. Se muutti Hopearinteeseen vuoden 2013 tammikuussa.

Ratsastaessa: Kalle ei ole kovin helppo ratsu, sillä sen takapuoli nousee ja tiheään. Kouluponina se vaatii ratsastajaltaan napakat avut, jotta se suostuu tekemään sitä mitä ratsastaja siltä tahtoo. Laukkaa Kalle ei aina suostu nostamaan, josta johtuen se tikittää uralla vain reipasta kiitoravia. Pienet esteet Kalle hyppää hienosti ilman ongelmia, mutta kun esteiden korkeutta nostetaan niin johan se takapuoli alkaa nousta. Isommilla esteillä Kalle saattaa innostua joskus jopa liikaa, jolloin se heittää vähän väliä pukkeja. Hyppykapasiteettia tältä ponilta kuitenkin löytyy ja onhan se taitava hyppääjä. Intoa sillä löytyy esteitä kohtaan vaikka muille jakaa. Kalle ei malttaisi aina lopettaa estetreenejä. Irtohypytys saa orin hurjaksi! Silloin se räjähtää täyteen vauhtiin. Kalle nauttii irtohypytyksestä todella paljon! Usein irtohypytyksen jälkeen Kallen voimat on täysin loppuunkäytetty, jolloin se vain matelee eteenpäin kuin etana. Kallella voi myös ajaa. Ajaessa se saattaa hieman kaahailla ja temppuilla. Osaava kuski saa homman kuitenkin toimimaan ja turhat temppuilut jäävät pois.

Hoitaessa: Kalle on helppo hoidettava. Se on hoitaessa rauhallinen ja tyyni. Sen tapoihin ei kuulu pureminen tai potkiminen. Pienetkin lapset pärjäävät hienosti Kallen kanssa, sillä kaikenlisäksi se on lapsirakas ori. Harjatessa ja kavioita putsatessa se pysyy kiltisti paikallaan eikä varustaessakaan ilmene sen suurempia ongelmia. Ainoastaan satulavyön kiristyksestä Kalle ei pidä yhtään, jolloin se saattaa yrittää näykkiä lähimpänä olevia tallilaisia. Taluttaessa Kalle pysyy hyvin taluttajansa vierellä eikä lähde kaahailemaan omille teilleen. Tosin kesäisin laitumelta hakeminen on joskus pelkkää hippaleikkiä, kun ori ei millään tahtoisi antaa itseään kiinni. Joskus Kallea on joutunut metsästämään monen hoitajan voimin, jotta se on saatu kiinni. Kalle nauttii pesutuokioista todella paljon ja se voisi olla pestävänä vaikka koko päivän!

Kilpailuissa: Kallella on mukava kisata, sillä se ei turhia hermoile! Ori ottaa kilpailuissa rennosti eikä hätkähdä suurta ihmismassaa ympärillään.

© Hopearinteen ratsutila

Suku

i. Erceantry
gr, rn 126 cm
ii. TR Thearte iii.
iie.
ie. Lily Bache iei.
iee.
e. Taavelan Tytti
gr, lnko 125 cm
ei. Racerionter eii.
eie.
ee. Banthan FY eei.
eee.
o. Hopearinteen Bachelor (e. Lilla Regina) s. 2013

susikallio@lumossa.net
Kaikki oriimme ottavat vastaan ulkopuolisia tammoja. Ota yhteyttä, jos löysit mieleisen! Kuvien © Viona, Vapaasti by AK, Ransu.kuvat.fi, Zuzule, J. Toffi. Luvalla.
Huomaathan, että kyseessä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen. This is a sim-game stable! Copyright © Viona Valera All rights reserved.